Μενού
kostis-xatzidakis
Κωστής Χατζηδάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης παρότρυνε τους φορολογούμενους να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά και να εκμεταλλευτούν τις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, εφόσον μπορούν. Ακόμα αναφέρθηκε στο πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στη φοροδιαφυγή, αλλά και στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

«Όσοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ρύθμιση, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που έχουν με τις 72 και 120 δόσεις. Και σε όλους τους φίλους που με καλούν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, να σπεύσουν να τις κάνουν. Το 75% έχει υποβάλει ήδη τις δηλώσεις. Το market pass στηρίζεται στις καινούριες δηλώσεις. Όσο καθυστερεί η υποβολή των δηλώσεων, τόσο θα καθυστερήσουμε και εμείς να δώσουμε το market pass», είπε αρχικά. 

«Στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης έρχεται το 50% του οικονομικού μας προγράμματος και γίνεται πράξη. Και αυτό είναι ενδεικτικό της αξιοπιστίας τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της ΝΔ. Τα μέτρα είναι κοστολογημένα, είναι μέσα στις αντοχές της οικονομίας του 2024. Θα δοθεί κανονικά το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους. Θα κοιτάζω πάντοτε και σταθερά τις αντοχές του προϋπολογισμού. Αν ξεφύγουμε και δώσουμε παραπάνω απ' ότι αντέχουμε, τότε θα έρθει σε όλους μας ο λογαριασμός», ανέφερε στη συνέχεια.

Όσον αφορά το «μέτωπο» της φοροδιαφυγής ο ίδιος επεσήμανε ότι «έχουν γίνει βήματα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Παρά τα βήματα που έγιναν με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, υπάρχουν πράγματα, τα οποία είχαν προγραμματιστεί και θα γίνουν. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι η νούμερο ένα πρόκληση για μένα, είναι προσωπικό στοίχημα. Αν μειώσουμε τη φοροδιαφυγή, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να ρίξουμε περαιτέρω τους φορολογικούς συντελεστές. Σε αυτό που δίνουμε έμφαση είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές».

«Η πατρίδα μας αποτελεί τη θετική έκπληξη της Ευρώπης»

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας είναι «στον σωστό δρόμο». «Εδώ και τέσσερα χρόνια η πατρίδα μας αποτελεί τη θετική έκπληξη της Ευρώπης. Όλοι μιλούν με πολύ θετικά λόγια και αυτό δεν είναι θετικό μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για την πατρίδα μας και τις δυνατότητες που έχουμε από εδώ και πέρα», είπε.

«Όλοι βλέπουν ότι αυξάνονται οι επενδύσεις, ότι τιθασεύεται το χρέος, ότι μειώνεται η ανεργία, ότι ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα. Άρα, η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο. Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έναν δρόμο Ευρώπης και κοινής λογικής. Τώρα πατάμε σε πολύ γερά θεμέλια. Θα επιχειρήσουμε με κάθε τρόπο η Ελλάδα να είναι μία δυναμική και παραγωγική οικονομία», συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA