Μενού
POS
POS | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλους τους κλάδους της λιανικής και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού τροποποιήθηκε με την συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Η παράταση κατά έναν μήνα χορηγείται με τροποποίηση προηγούμενων αποφάσεων περί των «Ρυθμίσεων για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα και άλλα μέσα πληρωμών», όπως προβλέπει ο νόμος.

Η τελευταία κοινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρατείνει το διάστημα προσαρμογής και συμμόρφωσης των υπόχρεων για την αποδοχή όλων των μέσων πληρωμής έως τις29 Φεβρουαρίου.

POS: Τι ισχύει

Επίσης, σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η ΚΥΑ ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 1η Απριλίου αναστέλλεται κατ' εξαίρεση η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον είναι σε θέση να αποδείξουν με επίσημα παραστατικά ότι έχουν προμηθευτεί POS έως και τις 29 Φεβρουαρίου και τελούν εν αναμονή προς εγκατάσταση στην επιχείρησή τους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA