Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες χρεώσεις αναμένονται από τις τράπεζες αφού στο εξής θα χρεώνονται όλοι οι ενεργοί λογαριασμοί που έχουν τη δυνατότητα πληρωμών. Συγκεκριμένα η αύξηση θα ανέρχεται στα 0,50 ευρώ ανά μήνα. 

Δηλαδή οι πολίτες θα κληθούν να πληρώνουν έξι ευρώ ανά έτος για κάθε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτουν. 

Οι λογαριασμοί που δεν έχουν τη δυνατότητα πληρωμών, δηλαδή οι αποταμιευτικοί οι οποίοι έχουν ως μοναδική λειτουργία την αποταμίευση και όχι την πληρωμή, δεν θα χρεώνονται με το ποσό αυτό. 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση από την πλευρά των πολιτών, οι οποίοι θα χρειαστεί να απενεργοποιήσουν λογαριασμούς τους οποίους είχαν «ξεχασμένους», προκειμένου να μην χρεώνονται άσκοπα το ποσό των έξι ευρώ ετησίως. 

Από την άλλη μεριά, οι τράπεζες αποσκοπούν με αυτόν τον τρόπο σε επιπλέον έσοδα 1,5 δισεκ. ευρώ και σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτίθενται να μειώσουν κάποια άλλα κόστη που επιβαρύνουν τους πολίτες. 

Βέβαια, αυτά αναμένουμε να τα δούμε και στην πράξη. Πάντως, μέχρι και σήμερα μηνιαίες χρεώσεις υφίστανται μόνο στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

Δείτε επίσης:

Θρήνος στην Κοζάνη: Νεκρός αστυνομικός μέσα στο σπίτι του

Γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν οι κορυφαίοι πολεμιστές - Η σκληρή τους εκπαίδευση

Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν με τίποτα στον έρωτα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA