Μενού
Soyper Market
Σούπερ Μάρκετ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

To Market Pass πήρε τρίμηνη παράταση και θα καταβληθεί και για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ωστόσο λόγω του γεγονότος πως έχει δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, θα καθυστερήσει και η επόμενη πληρωμή.

Σyγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης αναμένεται να πληρωθούν, όχι στις αρχές Αυγούστου, αλλά τον Σεπτέμβριο όταν θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και στις ψηφιακές κάρτες, διπλή δόση.  «Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου επεκτείνει και τη διαδικασία του Μarket Pass» δήλωσε στην ΕΡΤ ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας εξηγώντας πώς θα καταβληθεί η διπλή δόση του οικονομικού επιδόματος.

Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση

Νέες αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι που είτε δεν είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά ή η αίτησή τους είχε απορριφθεί. Οι παλαιοί δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό που τους αντιστοιχεί στην ψηφιακή κάρτα ή στον λογαριασμό τους, όπως το είχαν εξαρχής δηλώσει. Όσον αφορά την εφαρμογή για να γίνουν νέες αιτήσεις αυτή αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια ο κ. Χατζησαλάτας διευκρίνισε ότι αυτά είναι 16.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, συν 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας. Να σημειωθεί ότι για να λάβει κάποιος το Market Pass θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα περιουσιακά κριτήρια. Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος, η αξία της περιουσίας του καθενός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ όταν πρόκειται για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 400.000 ευρώ για την οικογένεια.

«Το κέρδος το οποίο μπορούμε να πάρουμε είναι από 17,6 ευρώ το μήνα έως 100 ευρώ μηνιαίως. Η διαδικασία ενεργοποίησης της ψηφιακής κάρτας παραμένει ίδια» συμπλήρωσε ο κ. Χατζησαλάτας καλώντας τον κόσμο που δεν έχει υποβάλλει αίτηση να το κάνει. Τα ποσά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA