Μενού
ergasia
Εργασία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Κάνοντας μια αίτηση για δουλειά μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτικό, καθώς θέλουμε να πετύχουμε και να εξασφαλίσουμε τη θέση εργασίας που αναζητάμε. Ο πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Google αποκάλυψε τα λάθη που κάνουν όλοι στην προσπάθεια τους να πάρουν τη δουλειά. 

Πέρα από τη δημιουργία ενός σωστού βιογραφικού ο Nolan Church υποστηρίζει πως όλοι κάνουν το ίδιο λάθος.

Ο πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Google και του DoorDash και ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Continuum είπε πως πέρα από την αποστολή βιογραφικού, ίσως να είναι καλό να στείλετε και κάποιο email στην εταιρεία που μπορεί να σας ενδιαφέρει να εργαστείτε.

Τι να γράψετε στο email 

Σύμφωνα με την cnbc, ο Nolan συμβουλεύει πως στο email πρέπει να εξηγείται τον λόγο που θεωρείστε κατάλληλοι για την θέση εργασίας που υποβάλατε αίτηση. Προτείνει να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των εταιρειών αναζητώντας τα email του Διευθύνοντα Συμβούλου και του υπευθύνου προσλήψεων.

Στα email σας, παρουσιάστε τον εαυτό σας και τι κάνετε, επαναλάβετε ότι έχετε υποβάλει αίτηση για αυτόν τον ρόλο, εξηγήστε γιατί ταιριάζατε τέλεια.

«Στην ιδανική περίπτωση, μερικά από αυτά θα αντικατοπτρίζονται ήδη τόσο στο βιογραφικό όσο και στη συνοδευτική επιστολή σας. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό σε έξι προτάσεις» είπε. 

Αυτό σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή του διευθυντή, καθώς δεν είναι κάτι που κάνουν συχνά οι ενδιαφερόμενοι και το σημαντικότερο πράγμα για κάθε εταιρεία είναι οι εργαζόμενοι να την «αγαπάνε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA