Μενού
Λογαριασμός ρεύματος
Λογαριασμός ρεύματος | ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Από τους πρώτους μήνες του 2024 έρχεται άλλη μία αλλαγή όσον αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος, πλην της νέας, χρωματιστής, τιμολόγησης.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, θα μπει τέλος στους έναντι λογαριασμούς καθώς θα γίνεται μηνιαία καταμέτρηση. 

Σήμερα, η καταμέτρηση γίνεται σε 4μηνιαία βάση με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο διάστημα ο καταναλωτής να πληρώνει κατά προσέγγιση. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ «έχει το προσωπικό για καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα και υπάρχει λόγος που το κάνουμε. Κατά αυτό τον τρόπο, θα μειώσουμε τις ρευματοκλοπές» είπε, χαρακτηριστικά, στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα τιμολόγια, τόνισε πως με το παρόν σύστημα, τα συνολικά διαθέσιμα τιμολόγια που προσφέρουν οι πάροχοι υπερβαίνουν τα 130. «Με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία είμαστε υποχρεωμένοι να αφήνουμε τους παρόχους ελεύθερους να κάνουν εμπορική πολιτική. Δηλαδή, να έχουν αυτά τα 130 και πλέον διαφορετικά τιμολόγια... Και η ΡΑΑΕΥ μας πρότεινε να τα εντάξουμε σε τρεις κατηγορίες» επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης.

Επί της ουσίας, όπως εξήγησε, δεν αλλάζει ο αριθμός των τιμολογίων, αλλά το πώς κατηγοριοποιούνται και το γεγονός ότι προστέθηκε η χρωματική σήμανση για τη διευκόλυνση των καταναλωτών. Στην πράξη, μπλε είναι τα σταθερά τιμολόγια, κίτρινα τα κυμαινόμενα, πορτοκαλί τα δυναμικά, και σε αυτά προστέθηκε από την Πολιτεία το πράσινο, ειδικό τιμολόγιο, στο πλαίσιο του οποίου η τιμή χρέωσης kWh, από 1.1.2024, θα ανακοινώνεται την 1η  ημέρα κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του παρόχου και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ. Η εν λόγω τιμή θα είναι «κλειδωμένη» για ολόκληρο τον μήνα, με πάγιο που δεν θα ξεπερνά τα 5 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA