Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ερμού είναι στη λίστα με τους πιο ακριβούς προορισμούς λιανικής στον κόσμο, μαζί με την Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, που διατηρεί την πρωτιά για άλλη μία χρονιά.

Στη 33η έκδοση του Main Streets Across the World της εταιρείας Cushman & Wakefield Proprius, όπου εξετάζονται οι τιμές ενοικίασης λιανικής σε προνομιακές τοποθεσίες σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, φαίνεται πως τα ενοίκια στην Ερμού διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με την περίοδο προ της πανδημίας του κορονοϊού, εμφανίζοντας τάσεις ανόδου. Η περιοχή έλαβε την 15η θέση στη σχετική λίστα.

Στον κορυφαίο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, το ενοίκιο ανέρχεται σε €3.480/τ.μ. ετησίως, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της εταιρείας συμβουλευτικής.

Όπως επεσήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Cushman & Wakefield Proprius, Νίκη Σύμπουρα, οι λόγοι που οι τιμές παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα είναι, μεταξύ άλλων, η χαμηλή διαθεσιμότητα αλλά και ο ανταγωνισμός.

«Η ανθεκτικότητα των ενοικίων είναι κυρίως αποτέλεσμα της χαμηλής διαθεσιμότητα χώρων στην Ερμού, του ανταγωνισμού μεταξύ εμπόρων να εξασφαλίσουν κεντρικό κατάστημα σε αυτή την αγορά αλλά και της τουριστικής κίνησης σε συνδυασμό με τη βελτίωση των δεικτών σε σχέση με κατανάλωση, προσδοκίες, ρευστότητα κλπ. "Flight to Best" επικρατεί πλέον σε όλες τις αγορές ακινήτων» επεσήμανε.

Οι πέντε ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι

  1. 5th Avenue στη Νέα Υόρκη - €20.384/τ.μ. ετησίως
  2. Via Montenapoleone στο Μιλάνο - €18.000/τ.μ. ετησίως
  3. Tsim Sha Tsui στο Χονγκ Κονγκ - €15,219/τ.μ. ετησίως
  4. New Bond Street στο Λονδίνο - €14.905/τ.μ. ετησίως
  5. Avenue des Champs-Élysées στο Παρίσι - €11.414/τ.μ./ετησίως
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA