Μενού
Εφορία
Στιγμιότυπο από εφορία στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Μπορεί το 2023 να φτάνει στο τέλος του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διευθετηθούν οι όποιες υποχρεώσεις που μπορεί να έχουμε στην εφορία, προκειμένου να μην βρεθεί κανείς αντιμέτωπος με πρόστιμα ή προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μία σημαντική υποχρέωση στην εφορία είναι η πληρωμή της 8ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, καθώς και η 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος σ' όσους δεν έχουν προχωρήσει στην –εφάπαξ– καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.

Επίσης, μέχρι το τέλος του μήνα όσοι έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να καταβάλουν τη μηνιαία δόση που αντιστοιχεί, όπως και ζητήματα καταβολής δόσεων για όσους είχαν λάβει στο παρελθόν επιστρέφει προκαταβολή, ενώ όσοι είναι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες γενικώς θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψουν δαπάνες με ηλεκτρονικό τρόπο, που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος, διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που ισοδυναμεί με το 22% του υπολοίπου ποσού, το οποίο μπορεί να μην έχουν καλύψει.

Υποχρεώσεις στην εφορία: Τι παίρνει παράταση

Παράταση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παίρνει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2024 και μαζί βέβαια έχει παραταθεί και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες δεν παραδίδουν πινακίδες στην εφορία, απλά πρέπει να ορίσουν επακριβώς το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται ακινητοποιημένο το όχημα. Και βέβαια, είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει και το έχει θέσει σε κίνηση το όχημά του, ενώ το έχει ουσιαστικά θέσει σε ακινησία.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA