Μενού
laiki agora
Λαϊκή αγορά | Dimitris Kapantais / SOOC
  • Α-
  • Α+

«Πάρτι» αισχροκέρδειας καταγγέλλουν οι καταναλωτές σε μήλα και αχλάδια από την Αγιά και τον Τύρναβο, δύο από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, κάνοντας λόγο πως φεύγουν από το χωράφι στα 0,30 και τα 0,50 λεπτά και φτάνουν στο ράφι μέχρι και τα 3 ευρώ.

Στις ίδιες καταγγελίες σημειώνουν, επίσης, πως πρόκειται για μία σοδειά η οποία συλλέχθηκε πριν από το πέρασμα της κακοκαιρίας, η οποία προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες τους. Όπως αναφέρει ο Alpha, στη λαϊκή αγορά του Αλίμου, μπορούσε να βρει κανείς μήλα Αγιάς και αχλάδια Τυρνάβου, με τη χαμηλότερη τιμή να ξεκινάει στα 1 εύρω και 28 λεπτά και την ακριβότερη να αγγίζει τα 3 ευρώ.

Τριπλάσιες από τις τιμές παραγωγού

Οι τιμές ανά κιλό, από τις οποίες αγοράζουν οι καταναλωτές, είναι τριπλάσιες από αυτές που τις πωλούν οι παραγωγοί στη Θεσσαλία, που εκτιμούν πως θα φτάνουν τα 0,25 λεπτά και 0,50 λεπτά το κιλό, ανάλογα την ποιότητά τους και με ανοιχτή τιμή, δηλαδή αυτή καθορίζεται μετά από μήνες και τότε είναι που παίρνουν τα χρήματά τους.

«Πήγαν από 0,40 λεπτά και 0,50 λεπτά, τόσο υπολογίζουμε πως θα πάνε και οι πράσινες, κόκκινες και οι golden ποικιλίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σμυρλής για τα προϊόντα του θεσσαλικού κάμπου.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογου προϊόντος, που σημειώθηκε υψηλή ανατίμηση, είναι τα μήλα «Jonathan», τα οποία πωλούνται σε μανάβικα έως και 1 ευρώ και 98 λεπτά. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, μιλώντας στον Alpha, σημείωσε πως η τιμή τους μπορεί να φτάσει τα 2 ευρώ και τα 50 λεπτά το κιλό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Έως τρία ευρώ τα αχλάδια

Σύμφωνα με τους εμπόρους, οι υψηλές τιμές που καταγράφονται στα αχλάδια Τυρνάβου, που αγγίζουν τα 3 ευρώ το κιλό, καταγράφηκε λόγω των ακριβών εξόδων μεταφοράς από τις περιοχές του θεσσαλικού κάμπου.

Έμποροι κάνουν λόγο πως οι τιμές θα μπορούσαν να είναι και λίγο πιο χαμηλές, συγκριτικά με αυτές που καταγράφονται την τελευταία περίοδο, ωστόσο κάνουν λόγο πως θα υπάρξουν ελλείψεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA