Μενού
petrelaio thermansis.jpg
Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικία στο Ίλιον. | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ενόψει του φετινού χειμώνα αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι τιμές θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές, αν δεν συνυπολογιστούν οι έκτακτες επιδοτήσεις.

Οι τιμές ανά λίτρο αναμένεται να κυμανθούν ανάμεσα στα 1,35 με 1,37 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών αποφάσισαν να παρέχουν εκπτώσεις και άτοκες δόσεις στους καταναλωτές, αν και εφόσον γίνουν παραγγελίες κατευθείαν από τις εγκαταστάσεις τους.

Ως εκ τούτου, σε αρκετές περιπτώσεις η τιμή πέφτει ακόμη και στα 1,31 ευρώ ανά λίτρο.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αναμένονται ανακοινώσεις

Εντός της ημέρας αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις για προωθητικές ενέργειες και εκπτώσεις από τις περισσότερες επιχειρήσεις πετρελαιοειδών.

Να σημειωθεί ότι το φετινό επίδομα δεν θα είναι «διπλό» για όσους προχωρήσουν σε αλλαγή καυσίμου, όπως έγινε πέρυσι. Τα καύσιμα που επιδοτούνται είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και το πέλλετ.

Επίδομα θέρμανσης

Το εισοδηματικό όριο παραμένει στα:

  • 16.000 ευρώ για τον άγαμο
  • 24.000 ευρώ για τον έγγαμο

Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ ανά παιδί, για τις οικογένειες με παιδιά: 24.000 ευρώ + 5.000 ευρώ ανά παιδί, για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες

Ακίνητη περιουσία

  • Άγαμοι: Έως 200.000 ευρώ
  • Έγγαμοι-μονογονεϊκές: Έως 300.000 ευρώ, αυξημένο κατά 50.000 ευρώ φέτος

Επίσης, για πρώτη φορά τίθεται όριο τζίρου έως 80.000 ευρώ ετησίως, στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Άρα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που δήλωσαν φέτος στην εφορία ακαθάριστα έσοδα πάνω από 80.000 ευρώ αποκλείονται αυτομάτως από το επίδομα θέρμανσης.

Το δημοσιονομικό κόστος για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ανέρχεται σε 237 εκατ. ευρώ έναντι 280 εκατ. ευρώ πέρυσι από τα οποία 189 εκατ. για το 2023 και 48 εκατ. για το 2024.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA