Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι στην κορυφή των δικαιούχων για το «δώρο Χριστουγέννων» που σύμφωνα με πληροφορίες επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως ανέλυσε το Reader από το κυβερνητικό επιτελείο αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν θα είναι μια νέα επιταγή ακρίβειας, αλλά και αυτή η ενίσχυση θα αφορά στους πιο ευάλωτους όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και άτομα με αναπηρία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγω για αποκαλυπτήρια, ακόμη και σήμερα από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ στις 8 το πρωί. Εκτιμάται ότι εκεί θα προβεί και στα «αποκαλυπτήρια» της ακριβούς περιμέτρου της ενίσχυσης και του ποσού που θα χορηγηθεί.

«Δώρο Χριστουγέννων»: Τα ποσά και και οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και τις παρουσίασε το Reader από το απόγευμα της Τετάρτης, η ενίσχυση αναμένεται να έχει «ταβάνι» τα 250 ευρώ ανά δικαιούχο ώστε να μην υπερβεί η συνολική δαπάνη τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η καταβολή θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα. 

Εκείνη την περίοδο είναι προγραμματισμένη και μία σειρά πληρωμών για επιδόματα και παροχές από τον ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ.

Η εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει στην κοινωνία και το ένα ευρώ επιπλέον δημοσιονομικού χώρου που θα δημιουργούνταν με έμφαση στην ανακούφιση από την ακρίβεια και αυτή τη στιγμή υπάρχει ο «αέρας» από τα 300 εκατομμύρια ευρώ υπερέσοδα που καταγράφει η εκτέλεση του προϋπολογισμού για τον Οκτώβριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA