Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Άρωμα ανακοινώσεων στοχευμένης έκτακτης ενίσχυσης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες τα Χριστούγεννα πλανάται στον αέρα τις τελευταίες ώρες, με φόντο τα 300 εκατομμύρια ευρώ υπερέσοδα που καταγράφει η εκτέλεση του προϋπολογισμού για τον Οκτώβριο και την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης να επιστρέψει στην κοινωνία και το ένα ευρώ επιπλέον δημοσιονομικού χώρου που θα δημιουργούνταν με έμφαση στην ανακούφιση από την ακρίβεια.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και με δεδομένο ότι έχει προγραμματιστεί συνέντευξη του στις 8 το πρωί στον ΣΚΑΪ 100,3 εκτιμάται ότι εκεί θα προβεί και στα «αποκαλυπτήρια» της ακριβούς περιμέτρου της ενίσχυσης και του ποσού που θα χορηγηθεί.

Το ύψος της ενίσχυσης και οι δικαιούχοι

Από το κυβερνητικό επιτελείο αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν θα είναι μια νέα επιταγή ακρίβειας, αλλά και αυτή η ενίσχυση θα αφορά στους πιο ευάλωτους όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και άτομα με αναπηρία.

Οι έως τώρα πληροφορίες, πάντως, θέλουν την ενίσχυση να έχει «ταβάνι» τα 250 ευρώ ανά δικαιούχο ώστε να μην υπερβεί η συνολική δαπάνη τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η καταβολή θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα. 

Δείτε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας» - Τα πρώτα λόγια κατά την απολογία της

Η πόλη «φάντασμα» που έχει σβηστεί από τους χάρτες - Γιατί είναι επικίνδυνη

Πρώην συνεργάτης του Γουίλ Σμιθ αποκαλύπτει: «Τον είδα να κάνει σεξ με τον Ντουέιν Μάρτιν»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA