Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης και των φορολογικών αρχών της ΑΑΔΕ έχουν μπει οι influencers, με την εφορία να «ξεσκονίζει» μία σειρά από πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Instagram και TikTok. Η Έλενα Ξύτσα έχει 30.000 followers και ανήκει στην κατηγορία των micro-influencers. Όπως είπε η ίδια στο MEGA, οι micro-influencers είναι τα άτομα της διπλανής πόρτας και επικοινωνούν με εταιρείες, ώστε να διαφημίσουν προϊόντα που θα αγοράσει ο κόσμος.

«Όταν κάνω συνεργασίες φορολογούμαι κανονικότατα. Το να είσαι influencer είναι επάγγελμα πλέον. Υπάρχει μία διαδικασία τι θα κάνεις και τι απαιτήσεις έχει ο πελάτης», δήλωσε. Σκρολλάροντας κανείς στα social media μπορεί να διακρίνει πολλές κατηγορίες influencers, όπως εκείνους που ασχολούνται με μόδα, beauty, φαγητό και ταξίδια.

Το… μεροκάματο φαίνεται να είναι αρκετά καλό για τους influencers χάρη στις συνεργασίες που κλείνουν με εταιρείες. «Ας υποθέσουμε ότι κάποιος κλείνει μία συνεργασία με μία εταιρεία που θα πάρει 700 ευρώ. Εάν έχει άλλες 10 εταιρείες που συνεργάζεται, σκεφτείτε πόσα μπορεί να βγάλει τον μήνα», είπε η Έλενα Ξύτσα.

Οδηγός για να… γίνεις influencer

Τι χρειάζεται, όμως, για να γίνει κανείς influencer; Η ίδια αποκαλύπτει. «Πρέπει να είσαι αληθινός. Να χτίσεις την εικόνα σου για να μπορείς να επηρεάσεις τον κόσμο. Αυτό που θες να πετύχεις είναι να παραμείνει ο κόσμος στο προφίλ σου. Ξεκινάς συνεργασίες, χτίζεις το προφίλ σου, δείχνεις τι σου αρέσει, οπότε το κοινό που θα σε προσεγγίσει θα πρέπει να είναι συμβατό», δήλωσε.

Οι κατηγορίες των influencers

Στην κατηγορία των Mega influencers εντάσσονται όσοι έχουν από 500.000 έως 2 εκατομμύρια followers και μπορούν να λάβουν το ποσό των 3.000 -10.000 € ανά post.

Αντίστοιχα:

  • Macro influencers (100.000-500.000 followers): 1.000 – 3.000 ευρώ ανά post
  • Micro influencers (3.000-30.000 followers): 300 – 1.000 € ανά post
  • Νano influencers (έως 3.000 followers): 100-500 € ανά post
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA