Μενού
Λαγάνα
Λαγάνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες τιμές για τα Σαρακοστιανά, την ώρα που οι περισσοότεροι πολίτες περιμένουν την Καθαρά Δευτέρα, με τον χαλβά να καταγράφει φέτος αύξηση της τάξης του 46,2%.

Η λαγάνα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, θα κυμανθεί στην ίδια τιμή με πέρυσι, καταγράφοντας, απλά, μία μικρή αύξηση σε σχέση με την Καθαρά Δευτέρα του 2023.

Η Έλσα Κουκουμέρια, πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Mega αναφέροντας τα εξής: «Εδώ στη Θεσσαλονίκη, βγάζουμε λαγάνα στα 400 γραμμάρια. Οι τιμές θα φτάνουν όπως πέρυσι, τα 2,5 ευρώ η απλή, ενώ οι γεμιστές θα αγγίξουν τα 3 ευρώ».

Καθαρά Δευτέρα: Η τιμή σε χαλβά, ταραμοσαλάτα

Στα 400 γραμμάρια, ειδικότερα, ο χαλβάς με βανίλια ή κακάο άγγιζε –το 2023– τα 2,36 ευρώ, ενώ φέτος φτάνει στα 3,45 ευρώ καταγράφοντας, όπως προαναφέρθηκε, αύξηση 46,2%.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Mega, έχει ακριβύνει αρκετά η ταραμοσαλάτα σε σχέση με πέρσι, καθώς το 2023 έφτανε το 1,74, ενώ φέτος το 3,44. Αφορμή αποτελούν τόσο η ακρίβεια όσο και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες.

Αντίστοιχα, στη μελιτζανοσαλάτα των 250 γραμμαρίων, το 2023 έφτανε τα 1,06 ευρώ, ενώ φέτος τα 2,36 ευρώ, αύξηση της τάξης του 122%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA