Μπορεί οι περισσότεροι να δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα και να μην υπάρχουν περιθώρια για αποταμίευση, ωστόσο οικονομολόγοι προτείνουν έναν «χρυσό» αριθμό ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται στον τραπεζικό μας λογαριασμό.
Σύμφωνα με το finance.yahoo.com μπορεί να μην υπάρχει κάποιος «σκληρός» και γρήγορος κανόνας για το πόσα χρήματα θα πρέπει να έχουν στην τράπεζα, όμως το ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν στην άκρη τα έξοδα ενός έως δύο μηνών.
Για παράδειγμα, αν έχουμε έξοδα και λογαριασμούς 1.000 ευρώ κάθε μήνα, τότε θα πρέπει ο τραπεζικός μας λογαριασμός να έχει διαθέσιμα 1.000 έως 2.000 ευρώ.
Σε περίπτωση, βέβαια, που μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό αποταμιεύσουν οι ειδικοί προτείνουν τα έξτρα χρήματα να μπουν σε κάποιον λογαριασμό υψηλής απόδοσης, σε προθεσμιακές καταθέσεις ή και επενδύσεις.
- Φωτιά σε Κρήτη, Λέσβο, Λακωνία - Live οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα
- «Άντε δρόμο»: Θύελλα αποδοκιμασιών για τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Λήμνο - Αρνήθηκαν και χειραψία
- Μαύρη μέρα στην Ελλάδα: Νεκρός και τρίτος πυροσβέστης - Επιχειρούσε στο Γύθειο
- Ακύλας: «Καλοκαίρι για μένα σήμαινε να φτιάχνω μπέργκερ και τορτίγιες για να βγάλω το νοίκι»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.