Δύο όμορα ακίνητα – οικόπεδα στην περιοχή του Ρουφ (επί της οδού Πειραιώς 166-168 και 170-172, στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου) εκ των οποίων το ένα στέγαζε το γνωστό κέντρο διασκέδασης «Αθηνών Αρένα» και το δεύτερο αδόμητο, πήραν τον δρόμο της πώλησης από την Prodea Investments, με αγοραστή το γκρουπ Yoda που συνδέεται με τον επιχειρηματία Ιωάννη Παπαλέκα.
Από τη συναλλαγή αυτή, η ΑΕΕΑΠ θα λάβει 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει της γνωμοδότησης που δόθηκε («PwC»), το εύρος «βγήκε» μεταξύ 7,3 και 7,8 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία προβλέπει την πώληση δύο ακινήτων ιδιοκτησίας της στην εταιρεία VGX Διαχείριση Ακινήτων Α.Ε. («VGX»), στην οδό Πειραιώς, έναντι 7,7 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία VGX ελέγχεται κατά 65% απώτατα από το γκρουπ YODA Plc (συμφερόντων Γ. Παπαλέκα), που επίσης είναι μέτοχος με ποσοστό 4,980% στην Prodea.
Στα σχετικά έγγραφα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον κάτοχο (ή τους κατόχους) του υπόλοιπου 35% της VGX. Ποσό 3 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί κατά την ημερομηνία υπογραφής του πωλητηρίου συμβολαίου και το υπολειπόμενο ποσό θα καταβληθεί στις 10.07.2025.
Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr
- Ο Αλέξης Τσίπρας επανασυστήνεται: Η ανθρωπογεωγραφία της δεξαμενής του και οι επόμενοι σταθμοί
- Καθαρά Δευτέρα: Πωλητής χαρταετών κλείνει 20 χρόνια στο πόστο του στο Παγκράτι - «Δίνουμε χαρά στα παιδάκια»
- Μπέσσυ Μάλφα, Δημήτρης Μπάσης, Αποστολία Ζώη: Είστε σίγουροι ότι ξέρετε τα πραγματικά τους ονόματα;
- Η Μαρίκα Νίνου, ο Τσιτσάνης και ο άγριος... τσαμπουκάς με τη Σωτηρία Μπελλου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.