Μενού
benzini - venzini
Πρατήριο καυσίμων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Κόκκινο» χτυπά η τιμή της βενζίνης στη χώρα, σε μία περίοδο που αυξάνονται οι οδικές μετακινήσεις λόγω των διακοπών. Όπως αναφέρει το Open, πέρα από την αυξημένη ζήτση λόγω των θερινών διακοπών, τις τιμές κρατά ψηλά το ράλι που σημειώνουν διεθνώς οι τιμές πετρελαίου.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται πως η τιμή του πετρελαίου Brent στις 3 Ιουλίου ήταν στα 74 δολάρια το βαρέλι . Σήμερα είναι στα 84 ευρώ το βαρέλι, μία αύξηση της τάξης του 13,5%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκτοξεύει την τιμή της χονδρικής κυρίως στη βενζίνη, δηλαδή η τιμή που φεύγει από το διυλιστήριο το καύσιμο. Ενδεικτικά, η τιμή διυλιστηρίου στις 3 Ιουλίου ήταν στο 1,376 ευρώ το λίτρο ενώ σήμερα είναι στο 1,464 ευρώ το λίτρο.

Στη λιανική πώληση, από το 1,85 στις αρχές Ιουλίου που ήταν η τιμή, πλέον βρισκόμαστε στο 1,95ε/λίτρο και πάμε στα 2 ευρώ το λίτρο.

Τουλάχιστον υπάρχει εκτίμηση οικονομολόγων και αναλυτών, ότι θα ισοσταθμιστούν οι περικοπές από Σαουδική Αραβία και τον ΟΠΕΚ που εκτόξευσαν τις τιμές το τελευταίο διάστημα. Μένει να δούμε πότε θα «φανεί» αυτή η υποχώρηση των τιμών στην τσέπη των καταναλωτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA