Μενού
petrelaio-thermansis
Πετρέλαιο θέρμανσης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η ανοδική πορεία στην τιμή των καυσίμων μοιάζει ασταμάτητη καθώς πλέον και στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή της βενζίνης έχει σπάσει το «ψυχολογικό φράγμα» των 2 ευρώ. Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κίνησης έχει μέση τιμή τα 1,77 ευρώ το λίτρο δίνοντας έτσι μία εικόνα για το που θα κινηθεί η τιμή και για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η περίοδος για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ανοίγει κι επίσημα στις 15 Οκτωβρίου και σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, αναμένεται να αρχίζει από το 1,40 με 1,45 ευρώ το λίτρο! Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, θα υπάρχει μείωση στον ΕΦΚ 13λεπτά συν τον ΦΠΑ σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, οπότε η τιμή εκκίνησης θα είναι πάνω από το 1,40 το λίτρο.

«Πέρυσι τέτοια εποχή που είχαμε πάλι πόλεμο και αυξημένες τιμές στην ενέργεια το λίτρο ήταν στα 1,10 ευρώ. Σημαντικό ρόλο είχε παίξει η οριζόντια επιδότηση που είχε δώσει η κυβέρνηση αλλά και κάποια διυλιστήρια» ανέφερε για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ αποκάλυψε για τη βενζίνη στα μεγάλα αστικά κέντρα πως «πολλοί βενζινοπώλες επιλέγουμε να χάσουμε 2-3 λεπτά από το κέρδος μας ώστε να μην χρειαστεί να βάλουμε το "2" μπροστά στην τιμή στις ταμπέλες και αποθαρρύνεται ο κόσμος».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA