Μενού
Γραφείο
Γραφείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το ΕΣΠΑ για τους μικρομεσαίους και ο Αναπτυξιακός για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μπαίνουν στη μάχη της αλλαγής του παραγωγικού υποδείγματος με ειδική στόχευση στη βιομηχανία και τον ευρύτερο κλάδο της μεταποίησης, ενώ στο κάδρο μπαίνουν και φορολογικές αλλαγές.

Τους πρώτους μήνες του 2025 αναμένεται το νέο πρόγραμμα επιδότησης για εξωστρεφείς επιχειρήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ προωθείται και το «restart» του Αναπτυξιακού που θα δώσει 600 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία.

Στο πλαίσιο της μείωσης του επενδυτικού κενού που μας χωρίζει με την υπόλοιπη Ευρώπη, την αύξηση της παραγωγικότητα και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν οι παραγωγικές επενδύσεις.

Για αυτό το λόγο σχεδιάζονται ειδικά εργαλεία τα οποία θα τρέξουν παράλληλα με τα υπάρχοντα σχήματα χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης που απευθύνονται στη γενική επιχειρηματικότητα, τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...