Την τεχνολογία επιστρατεύουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ για να εντοπίσουν κατόχους ΙΧ που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, οι ελεγκτές τις ΑΑΔΕ θα εξοπλιστούν με σαρωτές πινακίδων και θα σκανάρουν οχήματα στο δρόμο, προκειμένου να εντοπισουν όσα έχουν τεθεί, θεωρητικά, σε ψηφιακή ακινησία για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν.
«Το να έχουμε πολίτες δυο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», εέπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης.
Τέλη κυκλοφορίας: Τα πρόστιμα
Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει πρόστιμο 10.000 ευρώ στους παραβάτες και 30.000 ευρώ με αφαίρεση διπλώματος για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.