Μενού
τριετίες στον ιδιωτικό τομέα
Γραφεία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ξεπαγώνουν οι τριετίες που αφορούν υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα. Οι τριετίες αναμένεται να «επιστρέψουν» από 1η Ιανουαρίου 2024 και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012 με σκοπό τη στήριξη του εισοδήματος των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Οι τριετίες στον κατώτατο μισθό και το ημερομίσθιο αποτελούν αυξήσεις αμοιβών που έχουν σχέση με την προϋπηρεσία των εργαζομένων σε οποιονδήποτε εργοδότη. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε προσαύξηση μισθού 10% για τους εργαζομένους που έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία (τρεις τριετίες).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση υπολογίζεται στο 10% του κατώτατου μισθού και μπορεί να γίνει έως τρεις φορές.

Γραφεία
Γραφεία | Eurokinissi

Το μνημόνιο «έκοψε» τις τριετίες

Υπενθυμίζεται ότι με νόμο από το δεύτερο μνημόνιο «πάγωσαν» οι προσαυξήσεις στον κατώτατο μισθό λόγω προϋπηρεσίας, οι λεγόμενες δηλαδή «τριετίες», μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από 10%, με αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέλιξή τους τον Φεβρουάριο του 2012.

Οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν μετά τον Φεβρουάριο του 2012 έχασαν το δικαίωμα της προσαύξησης του μισθού τους λόγω προϋπηρεσίας, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να αρκούνται στον κατώτατο μισθό, ο οποίος καταβάλλεται ως «μοναδιαία αξία», χωρίς να προσμετρούνται σε αυτόν τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA