Μενού
Λογαριασμός ρεύματος
Λογαριασμός ρεύματος | ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος κλείνουν έξι μήνες από τη στιγμή που μπήκαν στη ζωή μας και ενώ μέχρι τον περασμένο Μάρτιο και τον Απρίλιο το πράσινο έδειχνε να συμφέρει περισσότερο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε επίπεδο εξαμήνου, το κίτρινο τιμολόγιο δείχνει ως η πιο συμφέρουσα επιλογή για τους οικιακούς καταναλωτές. 

Οι τιμές, οι οποίες προκύπτουν με βάση το εργαλείο σύγκρισης των τιμολογίων ρεύματος της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΑΕΥ) για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου, είναι οι ακόλουθες: 

Κίτρινο: Από 0,08 ως 0,17/κιλοβατώρα
Πράσινο: Από 0,08 λεπτά ως 0,20/κιλοβατώρα
Μπλε: 0,9 ως 0,36/ κιλοβατώρα

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν φόβοι πως στο επόμενο διάστημα το πράσινο τιμολόγιο θα είναι ακριβότερο από το μπλε (σταθερό) τιμολόγιο.

Τέλος, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, αναμένονται νέες αυξήσεις στην τιμή λιανικής του ρεύματος τον Ιούλιο ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης ρεύματος λόγω της άφιξης εκατομμυρίων τουριστών στη χώρα μας, της αδυναμίας αποθήκευσης ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές, της ανόδου στη χονδρική αγορά ρεύματος, αλλά και των αυξημένων διεθνών τιμών φυσικού αερίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA