Μενού
Κάρτες
Πιστωτικές κάρτες | AP
  • Α-
  • Α+

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024. Το πρόγραμμα αυτό του Υπουργείου Οικονομικών στοχεύει στη στήριξη των επιχειρήσεων με καταλύματα ή ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και στη βοήθεια των πολιτών προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος της διαμονής τους.

Τα ποσά φέτος θα είναι αυξημένα σε σύγκριση με το 2022 όπου ήταν και η πρώτη φορά που ξεκίνησε η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση. 

Τα ποσά για τους δικαιούχους ξεκινούν από τα 200€ και μπορούν να φθάσουν έως και 400€ για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Δεν έχουν δικαίωμα στη συμμετοχή οι δικαιούχοι στο του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της Δ.Υ.Π.Α. – ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής, οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής καθώς και όσοι ξεπερνούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια. 

Τα εισοδήματα που θα ληφθούν υπόψη προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι για τα εισοδήματα του 2022.

Πού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι κάρτες

Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και την 1η Απριλίου και οι δικαιούχοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις άυλες κάρτες μέχρι και το τέλος του έτους.

Να τονίσουμε ότι η άυλη κάρτα δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για online πληρωμές μέσω των ψηφιακών πλατφορμών τύπου Booking, που η έδρα τους δηλαδή δεν είναι στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό. 

Η πληρωμή γίνεται ανέπαφα και εξαργυρώνεται το ποσό της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της Ελλάδας.

Τα κριτήρια για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους

Τουρισμός Για Όλους ποσά
Τουρισμός Για Όλους

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA