Μενού
poliki-arkoyda
Πολική αρκούδα
| AP
  • Α-
  • Α+

Ευθανασία στη γηραιότερη πολική αρκούδα, που βρισκόταν σε αιχμαλωσία, έκαναν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στο Κάνσας των ΗΠΑ καθώς διαπίστωσαν ότι έπασχε από ανίατη ασθένεια. Η αρκούδα είχε το όνομα «Βερολίνα» ήταν 33 ετών και είχε γεννηθεί στις 11 Δεκεμβρίου του 1989 έναν μήνα μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η αρκούδα υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια και λάμβανε θεραπεία για την αντιμετώπισή της.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, όπως αναφέρει η βρετανική «Metro», εξάντλησαν όλες τις θεραπευτικές επιλογές για την αρκούδα πριν της κάνουν ευθανασία. «Δυστυχώς, η υγεία της είχε επιδεινωθεί σημαντικά χθες το πρωί (σ.σ. από την περασμένη Πέμπτη) και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες πρόσθετες ιατρικές επιλογές για τη βελτίωση της κατάστασής της. Της έγινε ευθανασία», ανέφερε σχετικά στην ανακοίνωσή του ο ζωολογικό κήπος, προσθέτοντας: «Η Βερολίνα θα λείψει πολύ από την οικογένεια του ζωολογικού της κήπου, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των εθελοντών και των επισκεπτών». 

Η πολική αρκούδα γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι και μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο, Lake Superior, στο Ντουλούθ της Μινεσότα, όταν ήταν ενός έτους. Φέρεται, μάλιστα, να δραπέτευσε προσωρινά από τον περίβολό της όταν ο βιότοπός της πλημμύρισε το 2012 και κολύμπησε πάνω σε έναν βράχο. Η αρκούδα «πέρασε» επίσης και από τον ζωολογικό κήπο του Κόμο και μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Κάνσας το 2012, όπου και της έγινε ευθανασία μετά από 11 χρόνια. Η «Βερολίνα» ήταν γνωστή για την παιχνιδιάρικη φύση της.