Μενού
Sustainable_karavas
Sustainable Stories | glo
  • Α-
  • Α+

«Sustainability» ή αλλιώς «βιωσιμότητα». Πρόκειται για έναν όρο που, όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερο εμφανίζεται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, από τον τρόπο που λειτουργούμε κατά τη μαγειρική αναφορικά με τη σπατάλη του φαγητού μέχρι την κατανάλωση ενέργειας ή νερού. Ωστόσο, ένας τομέας που μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην εκπλήρωση της «υπόσχεσης» για ένα καλύτερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές είναι αυτός των επιχειρήσεων.

Εξ ου και ο Γιώργος Καράβας και το παγκοσμίως πρωτοπόρο στον τομέα της βιωσιμότητας glo πήραν τη σημαντική απόφαση να παρουσιάσουν στο κοινό μοναδικές ιστορίες βιωσιμότητας που βρίσκονται πίσω από επιτυχημένες, «πράσινες» ελληνικές εταιρείες. Η νέα σειρά mini documentaries Sustainable Stories που κυκλοφορεί στο YouTube, φέρνει στο προσκήνιο ελληνικές εταιρείες που, όχι μόνο λαμβάνουν υπόψιν, αλλά λειτουργούν με προτεραιότητα τη βιωσιμότητα και τη μείωση του αρνητικού αποτυπώματος.

Sustainable_karavas1
Sustainable Stories | glo

Εσύ ήξερες πόσα λίτρα νερού σπαταλούνται για να δημιουργηθεί ένα και μόνο τζιν παντελόνι; Η απάντηση μάλλον θα έρθει να σε ξαφνιάσει, αφού είναι: 7.500 λίτρα! Και αυτό είναι μόνο μία ενδεικτική περίπτωση.

Η αλήθεια είναι πως κάθε προϊόν που κυκλοφορεί στον πλανήτη μας, ανεξάρτητα με το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι, έχει έναν δικό του κύκλο ζωής. Αυτός, ωστόσο, δε σταματά όταν πάψει να λειτουργεί ή γενικά να μοιάζει χρήσιμο στον καταναλωτή. Σκέψου πόσα προϊόντα χρησιμοποιούνται καθημερινά αλλά και πόσα υλικά έχουν χρειαστεί για να μπορέσουν εξαρχής να είναι διαθέσιμα προς κατανάλωση. Για ένα βιώσιμο μέλλον, τα υλικά πρέπει να είναι τέτοια που, αρχικά, να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και, έπειτα, πράγματι να επαναχρησιμοποιούνται. Ένα ταξίδι κυκλικής οικονομίας, το οποίο για να λειτουργήσει χρειάζεται συλλογικότητα, από τις επιχειρήσεις μέχρι το κοινό και αντίστροφα.

Sustainable_karavas
Sustainable Stories | glo

Κάθε εβδομάδα, το glo με παρουσιαστή τον Γιώργο Καράβα κυκλοφορεί ένα νέο Sustainable Story που αποτελεί άλλο ένα «λιθαράκι» στο να δημιουργήσουμε τις προδιαγραφές για έναν πιο «πράσινο» πλανήτη. 

Για την πραγμάτωση του σημαντικού εγχειρήματος, ο παρουσιαστής επισκέπτεται στα πρώτα τρία επεισόδια που είναι ήδη διαθέσιμα online, τις εγκαταστάσεις του καινοτόμου συστήματος διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού Fabric Republic, συνομιλεί με τον ιδρυτή της Papercuts που παράγει ανακυκλώσιμα έπιπλα από χαρτόνι για βιώσιμο design και έρχεται σε επαφή με το πρωτοπόρο μοντέλο trade-in μεταχειρισμένων συσκευών κινητής τηλεφωνίας της Pandas, που εξελίσσει το concept της κυκλικής οικονομίας. 

Sustainable_karavas
Sustainable Stories | glo

Το «Sustainable Stories powered by glo» είναι μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που μας βοηθάει με τον πιο καθημερινό και «hands-on» τρόπο να ανακαλύψουμε τα «μυστικά» για έναν «πράσινο» και αειφόρο κόσμο δείχνοντάς μας, ταυτόχρονα, πως τις περισσότερες φορές είναι οι πιο μικρές επιλογές και πρακτικές μας που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά.

Μείνετε συντονισμένοι και γνωρίστε τον κόσμο της πράσινης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.