Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε καραντίνα έχουν τεθεί ορισμένες περιοχές στη Broward της Φλόριντα μετά από την εισβολή γιγάντιων αφρικανικών σαλιγκαριών. Τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια γέμισαν τους δρόμους ενώ αποτελούν ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη στις περιοχές αυτές.

Η καραντίνα ανακοινώθηκε την Τρίτη (20/6), αλλά δεν είναι σαν αυτή της πανδημίας. Κι αυτό γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει πως απαγορεύεται να μετακινήσει κάποιος τα σαλιγκάρια, καθώς και χώμα, φυτά ή λίπασμα από την περιοχή της καραντίνας χωρίς άδεια από το τμήμα Γεωργίας.

Σκοπός του τμήματος είναι να μαζέψει αυτά τα σαλιγκάρια και να απομακρύνει ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Γιατί είναι επικίνδυνα

Τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια αποτελούν μεγάλο κίνδυνο γιατί μεταφέρουν την πνευμονοπάθεια του αρουραίου που είναι γνωστό ότι προκαλεί μηνιγγίτιδα και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. 

Τον προηγούμενο Ιούνιο η πολιτεία Πάσκο τέθηκε σε καραντίνα αφού βρέθηκαν στην περιοχή πάνω από χίλια τέτοια σαλιγκάρια. Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι ότι γεννούν μέχρι και δυόμισι χιλιάδες αυγά τον χρόνο.

Τα γιγάντια αφρικανικά χερσαία σαλιγκάρια φτάνουν το μέγεθος μιας παλάμης (20 εκατοστά) και τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικούς τύπους φυτών. Τ

ο κέλυφος τους έχει μυτερές άκρες αρκετά αιχμηρές, οι οποίες μπορούν να τρυπήσουν τα λάστιχα των οχημάτων που θα τα βρουν μπροστά τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.