Μενού
Ο βιολόγος δίπλα στο τεράστιο ανακόντα
Ο βιολόγος δίπλα στο τεράστιο ανακόντα | Youtube
  • Α-
  • Α+

Το μεγαλύτερο φίδι του κόσμου εντοπίστηκε να ελλοχεύει στα βάθη του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Το θηρίο μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως γιγαντιαίο, με βάρος 200 κιλών, τρεις φορές αυτό ενός ενήλικα, 8 μέτρα μήκος και με κεφάλι στο μέγεθος ενός ανθρώπινου.

Όπως μεταφέρει η Sun, αυτό το Πράσινο Ανακόντα βρέθηκε από τον ανταποκριτή, βιολόγο και καθηγητή Φρικ Βονκ στις απόμακρες ζούγκλες της Βραζιλίας. Το κολοσσιαίο φίδι απέχει πολύ από το δεύτερο μεγαλύτερο γνωστό είδος, τον δικτυωτό πύθωνα, που έχει κατά μέσο όρο μήκος 6,3 μέτρα.

Ο Φρικ Βονκ κινηματογραφήθηκε να κολυμπά δίπλα στο τεράστιο ερπετό. Είπε: «Μαζί με άλλους 14 επιστήμονες από εννέα χώρες, ανακαλύψαμε ότι το μεγαλύτερο είδος φιδιού στον κόσμο είναι και επίσημα το πράσινο Ανακόντα».

Φίδι χωρίς προηγούμενο

Ο βιολόγος εξήγησε περαιτέρω: «Στην πραγματικότητα τα πράσινα Ανακόντα χωρίζονται σε δύο είδη. Αυτά που βρέθηκαν στις βόρειες περιοχές της Νότιας Αμερικής, στη Βενεζουέλας το Σουρινάμ και τη Γαλλική Γουιάνα, φαίνεται να ανήκουν σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος».

«Αν και φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα με την πρώτη ματιά, η γενετική διαφορά μεταξύ τους είναι 5,5% και αυτό είναι τεράστιο. Για να κατανοήσετε τα μεγέθη, οι άνθρωποι και οι χιμπατζήδες είναι γενετικά διαφορετικοί μεταξύ τους μόνο κατά 2% περίπου», πρόσθεσε.

Η ερευνητική ομάδα έδωσε στο νέο είδος το λατινικό όνομα Eunectes akayima. Η λέξη «akayima» απαντάται σε πολλές γλώσσες αυτοχθόνων της Νότιας Αμερικής, και σημαίνει «μεγάλο φίδι». Ο καθηγητής πρόσθεσε: «Μπορείτε να δείτε στο βίντεο το τεράστιο ανακόντα, με πάχος όσο ένα ελαστικό φορτηγού, μήκους 8 μέτρων και βάρος πάνω από 200 κιλά, με κεφάλι τόσο μεγάλο όσο το δικό μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA