Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το δελφίνι που εντοπίστηκε πρόσφατα στην Αυστραλία είναι εξαιρετικό σπάνιο. Πρόκειται για ένα γκρι - λευκό ρινοδέλφινο το οποίο εξέπληξε τους ερευνητές του University of the Sunshine Coast στον κόλπο Hervey, ο οποίος αποτελεί περιοχή πολιτιστικής κληρονομιάς φαλαινών στην ακτή του Κουίνσλαντ.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο piebald δελφίνι που έχει μια γενετική μετάλλαξη που προκαλεί μερική απώλεια της μελάγχρωσης, καθώς τα κοινά ρινοδέλφινα είναι γκρι.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για αρσενικό ή θηλυκό δελφίνι, αλλά παρατήρησαν ότι έχει ένα έντονο ραχιαίο πτερύγιο και λευκές ρίγες στο σώμα και το στομάχι του. 

Τα στίγματα του δελφινιού εντοπίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 και από τότε, οι ερευνητές εξετάζουν το πόσο σπάνιο εύρημα ήταν. Αυτή η περίπτωση ήταν μία από τις έξι περιπτώσεις στον κόσμο όπου είχαν τραβήξει φωτογραφικά στοιχεία των δελφινιών piebald και μόνο η δεύτερη που καταγράφηκε σε ολόκληρο το νότιο ημισφαίριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA