Μενού
Μαϊμού
Σπάνιο είδος πιθήκου γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία πανέμορφη, σπάνια, πορτοκαλί μαϊμού, το είδος της οποίας απειλείται με εξαφάνιση, γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, και έτσι έγινε η πρώτη που έρχεται στη ζωή τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Ειδικότερα, στις 12 Απριλίου η Meili, μια 11χρονη απειλούμενη με εξαφάνιση μαϊμού είδους «Francois' langur», γέννησε το μικρό της το οποίο, σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν έχει ονομαστεί ακόμη

Όπως έχει γίνει γνωστό, το χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων θηλαστικών είναι το τρίχωμά τους, χρώματος πορτοκαλί, το οποίο σκουραίνει και «μαυρίζει» όσο μεγαλώνουν

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Meili έγινε μητέρα, καθώς η πρωτότοκη μαϊμού της, η Chi, επτά ετών σήμερα, ζει σε άλλον ζωολογικό κήπο με ανάλογο είδος. 

«Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι όταν μια γέννα εξελίσσεται ομαλά και έχει ως αποτέλεσμα ένα υγιές βρέφος» δήλωσε ο ανώτερος ειδικός στη φροντίδα άγριων ζώων, Τζο Μάιλο, από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο. 

«Αυτή τη φορά, η εδραιωμένη εμπιστοσύνη μας με τη Meili μας επέτρεψε να κάνουμε κοιλιακό υπερηχογράφημα, επιβεβαιώνοντας και παρακολουθώντας την εγκυμοσύνη της» συνέχισε ο Μάιλο.

Οι συγκεκριμένες μαϊμούδες, γνωστές ως πίθηκοι του Φρανσουά, «κατάγονται» από το βορειοανατολικό Βιετνάμ και τη νοτιοδυτική Κίνα. Έχουν απομείνει λίγο περισσότερες από 2.000 στον κόσμο

Χαρακτηρίζονται ως είδη υπό εξαφάνιση από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, επειδή απειλούνται από το κυνήγι. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 50%, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA