Το παγκόσμιο ρεκόρ καταγεγραμμένης ωοτοκίας για χελώνες Καρέττα «έσπασε» μία χελώνα στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΡΧΕΛΩΝ - Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.
Η τυχερή μαρκαρισμένη χελώνα, που είχε πρωτοπαρατηρηθεί στη Ζάκυνθο το 1986 και στην οποία δόθηκε το όνομα Γαία, καταγράφηκε ακόμη μία φορά από τους εκπαιδευμένους ερευνητές/ εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ να κάνει τη φωλιά της στην παραλία Σεκάνια της Ζακύνθου φέτος, επιβεβαιώνοντας έτσι, 37 ολόκληρα χρόνια αναπαραγωγική ζωής.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί με μια χελώνα να ωοτοκεί για 36 χρόνια στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Η σημαντική αυτή ανακοίνωση του ΑΡΧΕΛΩΝ βάζει τη χώρα μας στο επίκεντρο των παγκόσμιων επιστημονικών δεδομένων για τις θαλάσσιες χελώνες και πιστοποιεί την μακρόχρονη συστηματική προσπάθεια του Συλλόγου που δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια στις παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας.
Το φετινό καλοκαίρι καταγράφεται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ υψηλός αριθμός φωλιών σε όλες τις περιοχές ωοτοκίας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί πάνω από 1800 φωλιές στη Ζάκυνθο - λιγότερες από τον μέγιστο αριθμό φωλιών του 1995-, πάνω από 4300 φωλιές στο νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο - ο μεγαλύτερος αριθμός φωλιών που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή-, γύρω στις 355 φωλιές στον Λακωνικό Κόλπο, πάνω από 220 φωλιές στο Ρέθυμνο, γύρω στις 300 στα Χανιά και πάνω από 230 στη Μεσσαρά Κρήτης- οι περισσότερες φωλιές που έχουν καταγραφεί στις δύο τελευταίες περιοχές από το 1995.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.