Μενού
1994 to podcast
  • Α-
  • Α+

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για την αποτυχημένη εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ, ακόμα περισσότερες, για το θάνατο Μάνου Χατζιδάκι. Και τα δύο γεγονότα συνέβησαν το 1994. Την ίδια ακριβώς χρονιά, η Νέα Δημοκρατία και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πελαγοδρομούν σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς, οι δημοτικές εκλογές αλλάζουν το πολιτικό τοπίο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, με την παρουσία νέων «παικτών» στο πολιτικό τοπίο, όπως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηνών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» φωνάζουν τα συνθήματα της εποχής, αν και ο Ανδρέας Παπανδρέου πασχίζει να πείσει ότι η υγεία του δεν έχει ταλαιπωρηθεί τόσο όσο «ψιθυρίζεται» εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Καλωσορίσατε στο 1994, μια χρονιά με έντονα αναλογικά χρώματα, με το λάηφσταηλ να μπλέκεται με την πολιτική και το ποδόσφαιρο, με τον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι να ρίχνει την αυλαία της ζωής του.

Απόσπασμα από θέμα που δημοσιεύτηκε στο gazzetta.gr. Μιλάει ο Βάιος Καραγιάννης με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Δαλαταρίωφ:

Θεωρείτε ότι αν δεν γίνονταν κάποια πράγματα, όπως αυτό που μας είπατε με τις άδειες του Παναγούλια, θα είχαμε διαφορετική τύχη στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Ναι, έτσι πιστεύω. Όλοι οι παίκτες μας ήταν φοβεροί. Καλλιντζάκης, Χαντζίδης, Κωφίδης, Νιόπλιας, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Μαχλάς, Δημητριάδης, Μητρόπουλος, Αλεξούδης... Δεν τους θυμάμαι όλους».

Στα αποδυτήρια τι λέγατε; Πώς διαχειριζόσασταν τις βαριές ήττες;

«Έμπαινε, έβριζε ο Παναγούλιας. Κλώτσαγε, πέταγε μπουκάλια».

Είναι αλήθεια όμως ότι έδινε ψυχολογία;

«Ψυχολογία σου έδινε, αλλά το θέμα είναι ότι δεν είχε γίνει καμία προεργασία. Δεν κάναμε καν προπόνηση σας λέω. Να σε βάλουν να παίξεις μπάλα χωρίς προπόνηση;».

Αυτό ήταν λάθος της ομοσπονδίας ή του προπονητή;

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω...».

Εσείς εκφράζατε τις αντιρρήσεις σας;

«Ναι, το λέγαμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA