Μενού
ta 90s
MAX, ΜΕΤΡΟ, ΠΟΠ & ΡΟΚ, 01: Τα πιο αγαπημένα 90s περιοδικά | Liquid Creative Media Team
  • Α-
  • Α+

Σε μια εποχή χωρίς Ίντερνετ, τα περιοδικά ήταν μικροί «πλανήτες» έμπνευσης, στοχασμού, σοβαρής και νηφάλιας πληροφόρησης για όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Το ρεπορτάζ γινόταν μακριά από οθόνες υπολογιστών, με ταξίδια ανά τον κόσμο, με τηλέφωνα και fax ως μοναδικά εργαλεία.  Το podcast Τα 90s εντόπισε τους Γιάννη Σεμιτέκολο και Μαρία Παναγιώτου, δύο έμπειρους δημοσιογράφους που έγραψαν κείμενα, αλλά εργάστηκαν και από τη θέση του εκδότη, στα περιοδικά MAX και MΕΤΡΟ αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Σεμιτέκολο βρέθηκε στο MAX στις αρχές της δεκαετίας του `90 και αποχώρησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ενώ η Μαρία Παναγιώτου βρέθηκε στο ΜΕΤΡΌ στη δεύτερη περίοδο του, όταν πλέον δεν εκδιδόταν από τον όμιλο Αλαφούζου, αλλά από τη «Δάφνη Επικοινωνίες». Δύο περιοδικά, το ένα στον πυρήνα της lifestyle δημοσιογραφίας, το άλλο πάντα ανήσυχο και πάντα με διάθεση για να ανεβάζει το επίπεδο της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αναλύονται από δύο δημοσιογράφους που τα έζησαν «από μέσα», στην ακμή τους. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA