Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία κλασική «βρετανική» ποδοσφαιρική αναμέτρηση επιπέδου Premier League η Τσέλσι κατάφερε και επικράτησε (1-0) της Μάντσεστερ Σίτι στον αγγλικό «εμφύλιο» και κατέκτησε το UEFA Champions League 2020-2021.

«Χρυσός» σκόρερ ο Κάι Χάβερτς που στο 43ο λεπτό κατάφερε να επωφεληθεί την ασίστ του Μέισον Μάουντ και την αδράνεια των αμυντικών των Σίτιζενς και να πλασάρει τον Έντερσον γράφοντας το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ο Τόμας Τούχελ οδήγησε μαεστρικά τους «μπλε», έστησε τέλεια την ομάδα του απέναντι στην σπουδαία ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν τους άφησε ουσιαστικά να κάνουν ούτε μία ευκαιρία (!) και, πανάξια, πανηγύρισε την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά στο «Ντραγκάο» του Πόρτο, παρουσία 14 χιλιάδων θεατών.

Οι «μπλε» λειτούργησαν ιδανικά, δεν έχασαν λεπτό την συγκέντρωσή τους, «χτύπησαν» σε ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο (λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους), έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι με το άγχος των Πολιτών και πήραν δικαίως το Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη από το 2012.

Ο Κάι Χάβερτς, ο οποίος φέρει τον ίδιο αριθμό (29) στη φανέλα με τον παίκτη που χάρισε πέρυσι το τρόπαιο στην Μπάγερν Μονάχου (Κίνγκσλεϊ Κομάν), επέλεξε το τέλειο ματς για να σημειώσει το πρώτο του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όταν βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Πολιτών, ξεπέρασε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα και πλάσαρε στην κενή εστία για να ανοίξει το σκορ, το οποίο τελικά έκρινε και την αναμέτρηση

Για πρώτη φορά από το 1964, όταν ο 21χρονος Τζιασίντο Φακέτι σέρβιρε το γκολ στον 21χρονο Σάντρο Ματσόλα, είχε να συνδυαστεί ένα τόσο νεαρό σε ηλικία δίδυμο σε τελικό, με τον 22χρονο Μέισον Μάουντ να βρίσκει καταπληκτικά με κάθετη πάσα τον 21χρονο Χάβερτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ζιντσένκο – Ντε Μπρόινε (59' λ. τρ. Γκαμπριέλ Ζεσούς), Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα (64' Φερναντίνιο) – Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ (77'Αγουέρο).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα (39’ λ. τρ. Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Μάουντ (80' Κόβατσιτς), Βέρνερ (66' Πούλισικ) – Χάβερτς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA