Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρούμπεν Σεμέδο οδηγείται σιδηροδέσμιος στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Αυγούστου, για να λάβει προθεσμία να απολογηθεί ύστερα από τις κατηγορίες που του ασκήθηκαν για τον ομαδικό βιασμό που κατήγγειλε μία 17χρονη. Η είδηση μπορεί να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα ποδοσφαιρικά στέκια, ωστόσο, για τον Πορτογάλο αμυντικό του Ολυμπιακού, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Το έχει πράξει και στο παρελθόν, έχει καταδικαστεί, ενώ έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης για 4,5 μήνες...

Ο έκλυτός του βίος, δεν του επιτρέπει να ξεδιπλώσει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο όπου αυτός επιθυμεί, καθώς οι πράξεις του, για τις οποίες έχει καταδικαστεί, του έχουν κλείσει την πόρτα σε μια σειρά από χώρες, που δεν του επιτρέπουν να αποκτήσει άδεια εργασίας. Ηδη, την προηγούμενη εβδομάδα... έφαγε πόρτα από την Premier League, καθώς φέρεται να φλέρταρε με την Γουλβς. Ωστόσο, η αγγλική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη χορήγηση άδειας εργασίας σε όσους έχουν καταδικαστεί.

Ηδη του έχει απαγορευθεί άλλωστε και η είσοδος στην Ισπανία, αφού υπάρχει η σε βάρος του καταδίκη για 5ετή κάθειρξη με αναστολή εξαιτίας πολύ σοβαρών αδικημάτων. Με τον κίνδυνο να φάει 15,5 χρόνια φυλακή, τον Ιούλιο του 2020 παραδέχθηκε τις κατηγορίες της απαγωγής, της ληστείας και της παράνομης οπλοκατοχής, πλήρωσε πρόστιμο 46.000 ευρώ και τον ενημέρωσαν πως εάν έφευγε από την Ισπανία, αφενός θα χρειαζόταν άδεια για να βγει από τα σύνορα, αφετέρου δεν θα του επιτρεπόταν να επιστρέψει έως το 2028.

Απαγωγή, ληστεία, απόπειρα δολοφονίας...

Η ήσυχη γειτονιά του Torre en Conill στη Βαλένθια, κάτι αντίστοιχο με τη δική μας Βούλα, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, που αποτελούν πόλο έλξης για ποδοσφαιρικούς αστέρες, αποτελεί τον επίγειο παράδεισο για τους καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές των Βαλένθια και Βιγιαρεάλ. Η παρουσία πάνοπλων αστυνομικών αποτέλεσε σοκ για την περιοχή, όταν τους είδαν να «μπουκάρουν» στο διαμέρισμα του Ρούμπεν Σεμέδο - του ποδοσφαιριστή της Βιγιαρεάλ, που είχε μετατρέψει το υπόγειό του σε disco room... Μια εβδομάδα πριν από την έφοδο της Αστυνομίας, ο Σεμέδο, ο ξάδερφός του και ένας άλλος φίλος κατηγορήθηκαν ότι απήγαγαν έναν άντρα και τον έφεραν στο διαμέρισμα του ποδοσφαιριστή στο Τόρε εν Κονίλ λίγο πριν ξημερώσει. Εκεί, φέρεται να τον χτύπησαν με ρόπαλα του μπέιζμπολ και απείλησαν ότι θα του κόψουν τα δάχτυλα.

Μετά τον ξυλοδαρμό, το θύμα είπε στην Αστυνομία ότι ήταν δεμένος με σχοινιά και κλεισμένος σε ένα δωμάτιο ενώ πήγαν στο διαμέρισμά του, που βρίσκεται κοντά στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών στη Βαλένθια κι έκλεψαν 24.000 ευρώ σε μετρητά, ρολόγια, έναν υπολογιστή και άλλα αντικείμενα. Στην δικογραφία δεν υπήρχε ως στοιχείο, αλλά, φήμες έλεγαν ότι του είχαν δανείσει λεφτά και δεν τα έδωσε ποτέ πίσω και γι αυτό έγινε ό,τι έγινε... Σύμφωνα με το φερόμενο θύμα, ο οποίος είπε ότι δραπέτευσε ο Σεμέδο πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του και μάλιστα σε μια κεντρική λεωφόρο της Βαλένθια, αλλά αστόχησε.

Την επόμενη μέρα, ο άνδρας - ο οποίος είχε τραυματιστεί άσχημα και περπατούσε με πατερίτσα για να στηρίξει τον σπασμένο του αστράγαλο - κατήγγειλε τους ισχυρισμούς σε αστυνομικό τμήμα. Ο 24χρονος Σεμέδο κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας, απαγωγή και ληστεία. Οι δύο συνεργάτες του τράπηκαν σε φυγή, αποφεύγοντας τη σύλληψη. Φυλακίστηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα Picassent αλλά σχεδόν πέντε μήνες μετά (σ.σ.: Ιούλιος 2018) αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση, ο ατζέντης του, Κάτιο Μπαλντέ, είχε δηλώσει πως ο πελάτης του ήταν θύμα οικονομικής απάτης: «Σ’ αυτήν την κατάσταση δεν αντέδρασε πολύ σωστά, αλλά αυτός είναι το θύμα. Ό,τι έχω δει στην ισπανική τηλεόραση είναι πραγματικά ντροπιαστικό, πραγματικά άσχημο. Ο Ρούμπεν δεν συμμετείχε σ’ αυτό. Η υποτιθέμενη απαγωγή δε συνέβη ποτέ. Είναι απολύτως ψευδές ότι υπήρξε απαγωγή και βασανιστήρια. Το όπλο δεν ανήκει στον Σεμέδο, αν και το βρήκαν σπίτι του...».

Ο Πορτογάλος αμυντικός, είχε απασχολήσει κι άλλες φορές τις Αρχές. Τον Οκτώβριο του 2017, λίγους μήνες μετά τη μετακόμισή του στη Βαλένθια, ο Σεμέδο κατηγορήθηκε ότι χτύπησε έναν άνδρα με μπουκάλι στο κεφάλι έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Τον Νοέμβριο του 2017, φέρεται να απείλησε έναν υπάλληλο νυχτερινού κέντρου - που μόλις είχε τελειώσει τη δουλειά του - με όπλο...

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Η ζωή του Σεμέδο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Μεγάλωσε στην Casal de Mira, μια σκληρή γειτονιά στην Αμαδόρα, ένα από τα προάστια της Λισαβόνας. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από το Πράσινο Ακρωτήριο. Ο πατέρας του φυλακίστηκε όταν ο Σεμέδο ήταν πέντε ετών. Δεν τον ξαναείδε για περίπου μια δεκαετία. Η μητέρα του έπρεπε να φύγει από το σπίτι στις 4 το πρωί για να πάει στη δουλειά, πράγμα που σήμαινε ότι ο πιτσιρικάς και η αδερφή του μεγάλωναν ουσιαστικά μόνοι τους, στους δρόμους.

Συντάκτης γνωστής αθλητικής πορτογαλικής ιστοσελίδας ​​έχει πάρει συνέντευξη από τον Σεμέδο που του έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις στο παρελθόν και διατηρούσε σχέσεις μαζί του τον περιέγραψε ως έναν γενναιόδωρο, ήσυχο νεαρό άνδρα. «Είχε πολλές άσχημες επιρροές στη γειτονιά. Όταν μίλησα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν, όλοι μου είπαν ότι" είναι καλό παιδί ", αλλά όταν είναι με φίλους από τη γειτονιά μεταμορφώνεται σε άλλο άτομο...»

Εκλαιγα τις νύχτες στη φυλακή

«Τους πρώτους δύο μήνες ο χρόνος δεν περνούσε. Δεν είχα καμία πληροφόρηση απ' έξω, η δικαστική διαδικασία καθυστερούσε, η επιλογή των δικηγόρων που έκανα με τη μητέρα μου δεν ήταν η ενδεδειγμένη... Εκλαιγα πολλές νύχτες. Δεν το έκανα ποτέ μπροστά σε κανέναν, αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ πολλά βράδια και σκεφτόμουν μόνο τα παιδιά μου και την οικογένειά μου που υποφέρει» είχε εξομολογηθεί προ διετίας στην A' Bola. «Σε κάνει να σκέφτεσαι αν πραγματικά αξίζει να μην περνάς χρόνο με την οικογένειά σου να περνάς χρόνο με ανθρώπους που δεν νοιάζονται για σένα και σε οδηγούν σε μονοπάτια που δεν θα σε οδηγήσουν πουθενά. Έπαθα πολλά και ναι, έκλαιγα πολλές νύχτες», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην εν Ελλάδι παρουσία του, το μοναδικό του πταίσμα μέχρι σήμερα, ήταν η παρουσία του σε ένα κορονοπάρτι, το οποίο είχε λάβει χώρα σε roof garden ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού, την ώρα που η χώρα τελούσε υπό αυστηρό καθεστώς lockdown. Οι Αρχές είχαν επιβάλει πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές, με τον Ολυμπιακό να καταδικάζει την συμπεριφορά του Σεμέδο και των δύο συμπαικτών του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA