Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός Μουντιάλ 2022 έμεινε η Εθνική Ελλάδας, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ. H ελληνική ομάδα έχασε κάθε μαθηματική ελπίδα πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ, έστω μέσω των μπαράζ που συμμετέχουν οι 2οι των ομίλων. Η «μάχη» της κορυφής αφορά πλέον τους «φούριας ρόχας» και τους Σουηδούς που ηττήθηκαν σήμερα στη Γεωργία, καθώς οι δυο τους θα συγκρουστούν την Κυριακή στη Σεβίλλη. Μετά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής οι Ισπανοί πάτησαν κορυφή και έτσι τους αρκεί να μην χάσουν ώστε να πάρουν το απευθείας «εισιτήριο» για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το γκολ των ισπανών ήρθε από ένα αμφισβητούμενο πέναλντι που εκτέλεσε εύστοχα στο 26' ο Σαράμπια.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78΄ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67΄ Λημνιός), Μασούρας (46΄ Τζόλης), Παυλίδης (46΄ Δουβίκας).

|ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (88΄ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65΄ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57΄ Ροντρίγκο), Μοράτα (65΄ Φορνάλς), Σαράμπια (56΄ Όλμο).

Η «γαλανόλευκη» που θα υποδεχθεί στο φινάλε το Κόσοβο θα τερματίσει οριστικά 3η, αφού η Γεωργία έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο γκρουπ.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να περιμένει το EURO 2024 (και το υποδεέστρερο Nations League), συμπληρώνοντας δηλαδή μια δεκαετία από την τελευταία μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε και ήταν το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014.

Η βαθμολογία του ομίλου

Ισπανία 16 (14-5)

------------------------------

Σουηδία 15 (12-5)

------------------------------

Ελλάδα 9 (7-7)

Γεωργία 7 (6-12)

Κόσοβο 4 (4-14)

Η τελευταία αγωνιστική

10η αγωνιστική – Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Ελλάδα – Κόσοβο

Ισπανία – Σουηδία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA