Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ένα αγώνα που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης, σε ένα ματς - διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η ανώτερη Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να λυγίσει την... αλύγιστη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 και να αποκτά έτσι ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League ενόψει της «καυτής» ρεβάνς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε ιδανικά το ματς και μόλις στα 93 δευτερόλεπτα μετά από την σέντρα βρήκε δίχτυα. Ο Μαχρέζ από δεξιά και έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ρεάλ, με τον Ντε Μπρόινε να παίρνει την κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κουρτουά.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Σίτι στη δεύτερη μεγάλη της ευκαιρίας πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν στο 11ο λεπτό, ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αλάμπα απέτυχε να καθαρίσει τη φάση και ο Ζεσούς εκτέλεσε με ψύχραιμο πλασέ τον Κουρτουά.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30ο λεπτό για να έχει η Ρεάλ Μαδρίτης την πρώτη ευκαιρία της στον ημιτελικό, ωστόσο η κεφαλιά του Αλάμπα «ξύπνησε» την ομάδα του Αντσελότι, για να βρει και γκολ τρία λεπτά αργότερα ο Μόντριτς με τάκλιν έκλεψε τη μπάλα, ο Μεντί έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπενζεμά με σουτ στην κίνηση με το αριστερό νίκησε τον Έντερσον, για να μειώσει σε 2-1.

Έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο ξεκίνησε πάλι με γκολ όταν στο 53ο λεπτό ο Φερναντίνιο έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Φόντεν εκτέλεσε με κεφαλιά τον Κουρτουά. Δυο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Βινίσιους έκανε φανταστική ενέργεια αδειάζοντας με ντρίμπλα τον Φερναντίνιο, για να διασχίσει το μισό γήπεδο και να νικήσει με πλασέ τον Έντερσον κάνοντας το 3-2!

Η Σίτι ήθελε τη διαφορά των δυο γκολ και έτσι στο 74' βρήκε το πολυπόθητο τέταρτο γκολ, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα ασύλληπτο σουτ να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον Κουρτουά για το 4-2.

Ούτε αυτό, όμως, έμελε να είναι το τελικό σκορ αφού ο Λαπόρτ βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Μπενζεμά έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα για να νικήσει με εκτέλεση... αλά Πανένκα τον Έντερσον και να μειώσει σε 4-3.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς (36' Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (83' Στέρλινγκ), Φόντεν

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα (46' Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79' Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70' Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA