Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο άλλοτε αστέρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν, Σαμουέλ Ετό βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι για τα αθλητικά του κατορθώματα αλλά και τη συμπεριφορά του και τα όσα υποστήριξε για την 22χρονη κόρη του και τη μητέρα της.

Διαβάστε ακόμη: Τσέλσι: Από τον Αμπράμοβιτς στον Μποέλι - Tο πιο ακριβό deal στην ιστορία των σπορ 

Ο Καμερουνέζος, άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα, της Τσέλσι και της Ιντερ, αποκαλύφθηκε πως δεν πληρώνει διατροφή για την κόρη του και παράλληλα έχει απαιτήσει από τους κοντινούς του ανθρώπους, να μην τον ενοχλούν για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς οι δύο γυναίκες είναι σαν να μην υπάρχουν γι αυτόν. «Είναι σαν είναι νεκροί κι εκείνη και η μητέρα της» φέρεται να είπε σε φίλο του.

Αν και η Erika Eto'o do Rosario είναι νομικά κόρη του Καμερουνέζου,  εκείνος συνεχίζει να μην εκπληρώνει καμία από τις υποχρεώσεις του ως πατέρας. Γι' αυτό, τέσσερα χρόνια μετά την ανακάλυψη της ταυτότητας του πατέρα της και αφού απέκτησε την αντίστοιχη νομική αναγνώριση, η νεαρή ξεκίνησε μαζί με τη μητέρα της έναν νέο δικαστικό αγώνα.

Διεκδικούν από τον Ετό 1.400 ευρώ τον μήνα, ποσό που ο δικαστής αποφάσισε ότι έπρεπε να πληρώνει ως διατροφή παιδιών, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η El Mundo. Το ποσό αυτό, όπως αναφέρει η Marca, δεν έχει καταβληθεί ποτέ και οι οφειλές πλησιάζουν πλέον τις 40.000 ευρώ.

«Δεν έχει δώσει ούτε ένα γλειφιτζούρι»

Η μητέρα, Adileusa 'Dee Dee' do Rosario , μίλησε στη La Vanguardia υποστηρίζοντας πως: «Δεν της έχει δώσει ποτέ τίποτα. Δεν έχει δώσει ούτε ένα γλειφιτζούρι από την ημέρα που γεννήθηκε». «Τίποτα απολύτως, ούτε μετά τη δικαστική απόφαση. Εχει μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα της και τον λυπάται πολύ γιατί δεν της έχει δώσει καν την ευκαιρία να τον γνωρίσει» συμπλήρωσε.

«Δεν με νοιάζει, ας πεθάνουν»

Ο θυμός της μητέρας είναι τέτοιος που δεν διστάζει να μοιραστεί σκληρές λεπτομέρειες για την ανύπαρκτη σχέση του πρώην ποδοσφαιριστή με την κόρη του. Η άγνοια του αθλητή για ό,τι είχε να κάνει με την Ερικα φτάνει στο σημείο να μην γνωρίζει για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η κοπέλα όταν ήταν τριάμισι ετών, όταν κατέληξε να της αφαιρέσουν νεφρό.

«Οι γιατροί έπρεπε να γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό των γονέων, για να μάθουν αν υπήρχε ιστορικό», είπε ο Adileusa, «Ήταν τριάμισι χρονών. Επικοινώνησα με έναν κοινό φίλο και μου είπε πως την τελευταία φορά του είχε πει: "Δεν με νοιάζει αν πεθάνουν η μητέρα και το παιδί, άσε με ήσυχο". Ήμουν απολύτως συντετριμμένη».

Η υπόθεση της Ερίκα Ετό δεν είναι η πρώτη μήνυση για πατρότητα που αφορά τον Καμερουνέζο πρώην ποδοσφαιριστή και έχει καταλήξει να επιλυθεί στο δικαστήριο. Το 2004, ένα δικαστήριο στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα αποφάσισε υπέρ της Ανι Μπαράνκα , μιας νεαρής γυναίκας με την οποία είχε τρίμηνη σχέση που έληξε όταν έμεινε έγκυος. Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνει η Marca, ο Ετό αποφεύγει την καταβολή της διατροφής που είχε επιβάλει ο δικαστής και τόσο η Μπαράνκα όσο και η κόρη της Ανιτον οδήγησαν στο δικαστήριο τουλάχιστον άλλες δύο φορές (2019 και 2020) με την ελπίδα ότι o Καμερουνέζος θα τους πληρώσει τις καθυστερούμενες οφειλές (10.000 το μήνα) για τη διατροφή του παιδιού.

Επιπλέον, το 2018, η μητέρα ενός άλλου παιδιού του, της Maria Angeles Pineda, ζήτησε την καταβολή 16.400 ευρώ ως διατροφή που οφείλει ο παίκτης. Αρχικά, ο Ετό έπρεπε να της πλήρωνε 3.000 ευρώ το μήνα, αλλά το ποσό μειώθηκε στα 900 ευρώ αφού ο ποδοσφαιριστής συμφώνησε να πληρώσει τα δίδακτρα του παιδιού. Δεν έχει πληρώσει όμως ούτε αυτό το ποσό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA