Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Θαλής Τσιριμώκος πέθανε σε ηλικία 68 ετών κι άφησε φτωχότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θρηνεί έναν άνθρωπο που ήταν «στρατιώτης» του αθλήματος και πρόσφερε από όλα τα δυνατά πόστα. Ο Θαλής Τσιριμώκος υπέστη ανακοπή και βύθισε στη θλίψη οικείους, φίλους και φιλάθλους. Ο Τσιριμώκος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Παγκράτι στον τοπικό ΑΟ, πέρασε από τον Παναθηναϊκό κι ακολούθησαν Καλλιθέα, ΠΑΣ Γιάννινα, Αρης, ΟΦΗ κι Απόλλων Αθηνών.

Μάλιστα, ήταν ο πρώτος παίκτης στον οποίο δόθηκε βραβείο fair play. Τη σεζόν 1983-1984, σε ένα ματς ΟΦΗ-Ολυμπιακός, ο «φάντομ» Σαργκάνης έβγαλε με απίστευτη επέμβαση την κεφαλιά του Βλαστού κι ο Τσιριμώκος, που ήταν μπροστά στη φάση, αγκάλιασε τον «ερυθρόλευκο» γκολκίπερ και γι αυτή του την κίνηση πήρε το βραβείο του ευ αγωνίζεσθαι.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τη σεζόν 1979-1980, με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Μπάγεβιτς, ενώ τρίτος σκόρερ στην Α' Εθνική ήταν τη σεζόν 1982-1983 με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1997 στην Αγία Ελεούσα κι ακολούθως σε Αιολικό και Αγερσανί. Στη συνέχεια πήγε στην Κ19 του Εθνικού και το 2011 κάθισε στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Το 2012 επέστρεψε στην Αγία Ελεούσα και μετά πήγε στην Άνοιξη. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου και τελευταία ήταν ανιχνευτής ταλέντων στον Ολυμπιακό Βόλου. Επίσης διετέλεσε και διευθυντής σε ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικό και Άνοιξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA