Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη από τις τρεις ελληνικές ομάδες που μοίρασε... ευρωπαϊκά χαμόγελα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μετά από ένα ματς θρίλερ που έφτασε μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι, κατάφεραν να νικήσουν τους Σλοβάκους παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League. Πλέον, στα Play Off τους ερυθρόλευκους περιμένει ο Απόλλων Λεμεσού (πρώτος αγώνας στην Κύπρο, την ερχόμενη Πέμπτη)

Διαβάστε ακόμη: Europa Conference League: Πάλεψε για την ανατροπή ο Παναθηναϊκός αλλά αποκλείστηκε με 1-1 από τη Σλάβια Πράγας

Οι Πειραώτες προηγήθηκαν 1-0 με σκόρερ τον Ζινκερνάγκελ στο 54ο λεπτό και ενώ όλα έδειχναν ότι θα σφράγιζαν την πρόκριση στο 90λεπτο, δέχτηκαν την ισοφάριση στο 94' από τον Σάμπονιτς! Οι γηπεδούχοι είχαν... προειδοποιήσει ένα λεπτό νωρίτερα όταν έστειλαν και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα και πάλι με τον Σάπονιτς, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε, αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες με τον Αμπενα να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στην παράταση, οι ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα με προβολή του Αγκιμπού Καμαρά μετά από κεφαλιά πάσα του Γιώργου Μασούρα. Ισοφαρίστηκαν, όμως, μετά από αδράνεια της άμυνας και κεφαλιά του Γκριν στο 108.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί ο Ολυμπιακός με ήρωες των Βατσλίκ που απέκρουσε το τελευταίο της Σλόβαν και τον Βαλμπουενά που σκόραρε στο τελευταίο ερυθρόλευκο πήραν την πολυπόθητη πρόκριση!  

Η σειρά των πέναλτι:

Εύστοχος ο Ραμίρες... 1-0 η Σλόβαν

Άστοχος ο Κούντε... Μένει το 1-0 για την Σλόβαν

Εύστοχος ο Σάπονιτς... 2-0 η Σλόβαν

Εύστοχος ο Μπουχαλάκης... Μειώνει 2-1 ο Ολυμπιακός

Άστοχος ο Κούτσκα... Παραμένει το 2-1

Εύστοχος ο Μασούρας... Ισοφαρίζει σε 2-2 ο Ολυμπιακός

Εύστοχος ο Γκριν... 3-2 η Σλόβαν

Εύστοχος ο Άβιλα... Ισοφαρίζει σε 3-3 ο Ολυμπιακός

Ο Βατσλίκ αποκρούει το πέναλτι του Τσακβετάτζε... Μένει το 3-3

Εύστοχος ο Βαλμπουενά... 4-3 για τον Ολυμπιακό και πρόκριση στα playoffs του Europa League!

Σλόβαν: Τσόβαν, Κάσια, Άμπενα, Ντε Μάρκο (69' Άγκμπο), Πάουστσεκ (90' Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90' Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμχραλ (85' Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69' Σάπονιτς), Γκριν

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85' Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ραντζέλοβιτς (80' Μανωλάς), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68' Αγκιμπού Καμαρά), Αραμπί (68' Τικίνιο (91' Κανέ (110' Βαλμπουενά)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA