Μενού
  • Α-
  • Α+

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 2-1 στην αναμέτρηση που έριξε την 8η αγωνιστική της Super League. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στον αγώνα μόλις στο 8ο λεπτό με αυτογκόλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά προς τα πίσω, ενώ οι Πειραιώτες ανέβασαν την πίεση που ήταν εμφανής. Οι φιλοξενούμενοι όμως, έβρισκαν λύσεις πότε στην άμυνα και πότε στον τερματοφύλακα Κοτάρσκι. Τελικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 37' μετά από αντεπίθεση και ωραία σέντρα του Ρέαμπτσουκ, αλλά και εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός είχε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Μπακαμπού.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε λίγο περισσότερο τις γραμμές του στο β' μέρος και συνέχιζε στο ίδιο τέμπο, χωρίς υψηλά γεμίσματα. Μάλιστα, ο Δικέφαλος στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε εκ νέου προβάδισμα. Ο Λύρατζης από τα δεξιά άντεξε στο μαρκάρισμα του Αγκιμπού, γύρισε στον Νάρει, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» της εστίας του Τζολάκη για το 1-2.   

Μάλιστα, στο 61', πέντε λεπτά μετά το γκολ του Νάρεϊ για το 2-1 του «δικεφάλου του Βορρά», σε γέμισμα προς τον Ολιβέιρα, ο Τζολάκης βγήκε με φόρα και βρήκε με το γόνατο τον Πορτογάλο, ενώ και ο Μπα φάνηκε να προσκρούει άγαρμπα επάνω του. Ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις έδειξε την άσπρη βούλα, για σπρώξιμο του Μπα, στον οποίο έδειξε και την κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια, το VAR ανέλαβα δράση και ο ρέφερι Ζοάο Πινέιρο κάλεσε τον Τρεϊμάνις να δει τη φάση στο βίντεο. Ο Λετονός έπειτα από το «on field review», άλλαξε την απόφασή του και πήρε πίσω και την κίτρινη στον Μπα.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να βρουν απάντηση με τον Μίτσελ να προχωράει σε αλλαγές, προκειμένου να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του. Στο 78ο λεπτό έχασε μεγάλη στιγμή. Ο Χουάνγκ έβγαλε καλή σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος. Στο 89' ο Αραμπί δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάστρε από κοντά, με τον Κοτάρσκι εξουδετερωμένο.

Ο ΠΑΟΚ πλέον πέρασε πάνω από τους «ερυθρόλευκους« στη βαθμολογία και φώναξε «παρών» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στους 14 βαθμούς, στην 5η θέση και στο -10 από την κορυφή η ομάδα του Μίτσελ.

Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμάνις (Λετονία)

Κίτρινες: - Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Σβαμπ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Μπα (84’ Χουάνγκ Ουί-Τζο), Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (65’ Μασούρας), Χουάνγκ Ίνμπομ, Χάμες Ροντρίγκες (71’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (71’ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70’ λ.τρ. Σάστρε), Ντάντας (90’ λ.τρ. Ντάντας), Κούρτιτς, Αουγκούστο (85’ Φελίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.

H 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

ΒΟΛΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

(62' Τσοκάνης, 67' Ντέλετιτς - 53' Μουτίνιο)

ΑΡΗΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1

(63' Ζερβίνιο, 73' Γκρέι - 42' Μάντζης)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

(90'+4' πεν. Άμραμπατ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΟΦΗ 2-2

(19' Ροσέρο, 76' Μπάλαν - 56' Τοράλ, 89' Ντιουσέ)

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

(23' Παλάσιος, 73' Σάντσες)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2

(37' Χάμες Ροντρίγκες - 9' αυτ. Παπασταθόπουλος, 56' Νάρεϊ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναθηναϊκός 24 

2. ΑΕΚ 18 

3, Βόλος 17 

4. ΠΑΟΚ 15 

5. Ολυμπιακός 14 

6. Άρης 13 

7. Ατρόμητος 11 

8. Παναιτωλικός 11 

9. Αστέρας Τρίπολης 8 

10. Λαμία 7 

11. ΟΦΗ 5 

12. ΠΑΣ Γιάννινα 5 

13. Λεβαδειακός 3 

14. Ιωνικός 2 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA