Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ζεράρ Πικέ πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ύστερα από τα 84 λεπτά που αγωνίστηκε στη νίκη επί της Αλμερία. Ο 35χρονος αμυντικός αντικαταστάθηκε στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης και 92.000 θεατές που βρέθηκαν στο «Καμπ Νου» τον αποθέωσαν για τελευταία φορά.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να ξεσπάσει σε δάκρυα, όμως κατάφερε να συγκρατηθεί καθώς χαιρετούσε συμπαίκτες, αντιπάλους και διαιτητή. Αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο για τελευταία φορά, αγκάλιασε τον Τσάβι και στη συνέχεια χαιρέτισε από κοντά και κάποιους φιλάθλους στις μπροστινές θέσεις του γηπέδου, πριν πάρει θέση στον πάγκο.

Στις γιγαντοοθόνες του «Καμπ Νου» έπαιξε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του στην ομάδα. Εικόνες του «Γκέρι» από όταν ήταν παιδί στη La Masia και εικόνες πανηγυρισμών από όλους τους τίτλους που κατέκτησε φορώντας την αγαπημένη του φανέλα, γέμισαν το στάδιο της Μπαρτσελόνα με τους οπαδούς της να εκφράζουν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς έναν δικό τους πραγματικά άνθρωπο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Πικέ στα 14 χρόνια του στο «Καμπ Νόου», μέτρησε 611 συμμετοχές, 53 γκολ, 13 ασίστ και έχει πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα, τρία Champions League, ισάριθμα Super Cup Ευρώπης, επτά κύπελλα και έξι Super Cup Ισπανίας. Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας σταμάτησε στις 102 εμφανίσεις και σήκωσε τόσο το Μουντιάλ του 2010, όσο και το Euro του 2012.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA