Μενού
  • Α-
  • Α+

Δείτε live τις ανακοινώσεις δια στόματος του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από νωρίς το πρωί οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν ως εξής:

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Υπουργείο Τουρισμού θα υπάρξει αλλαγή σε επίπεδο Υφυπουργού. Ο Χάρης Θεοχάρης παραμένει στη θέση του υπουργού Τουρισμού, ωστόσο τη θέση του υφυπουργού αναλαμβάνει η Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη αποχωρεί όπως φαίνεται από το Υπουργείο Παιδείας όπου ήταν υφυπουργός και μετακινείται στο Υπουργείο Τουρισμού στη θέση του Μάνου Κόνσολα.

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ακόμα, στο Μαξίμου θα βρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ως υφυπουργός Επικρατείας υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Γιώργος Κώτσηρας και Υφυπουργός Ναυτιλίας ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος.

Νέα ηγεσία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πλήρης αλλαγή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Μάκης Βορίδης αποχωρεί από τη θέση του υπουργού καθώς αναμένεται να αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο.

Νέος Υπουργός αναλαμβάνει ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός

Υφυπουργός παραμένει η Φωτεινή Αραμπατζή.

Νέοι Υπουργοί Ενέργειας και Εργασίας

Την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο μέχρι τώρα Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλάζει χαρτοφυλάκιο και μετακινείται στο Εργασίας αντικαθιστώντας τον Γιάννη Βρούτση.

Το Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο Κώστας Σκρέκας, σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Εσωτερικών ο Μάκης Βορίδης

Ο Μάκης Βορίδης αφήνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (αναλαμβάνει ο Σπήλιος Λιβανός) και θα προϊσταται στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναπληρωτής Υπουργός θα είναι ο Στέλιος Πέτσας, όπως έχει ενημερώσει από το πρωί το reader.gr.

Το νέο Υπουργείο Παιδείας

Η Νίκη Κεραμέως όπως όλα δείχνουν παραμένει στη θέση της ως υπουργός Παιδείας. Ωστόσο θα υπάρξουν αλλαγές στους υφυπουργούς.

Η Σοφία Ζαχαράκη αποχωρεί για το Τουρισμού και χρέη υφυπουργού αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος. Παράλληλα όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και δεύτερο υφυπουργός, με επικρατέστερη τη Ζέττα Μακρή.

Αλλαγές στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα περιλαμβάνεται και η Σοφία Βούλτεψη. Η βουλευτής της ΝΔ που είχε διατελέσει υφυπουργός επί κυβέρνησης Σαμαρά, θα αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως αποχωρεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αλλαγή στο Μακεδονίας Θράκης

Ο Σταύρος Καλάφάτης αναλαμβάνει νέος υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας/Θράκης στη θέση του Θεόδωρου Καράογλου.

Για τη θέση του κ. Καλαφάτη ως ΓΓ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ προορίζεται ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.