Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι επελέγη για δημόσιο αξίωμα από τον πρωθυπουργό και όπως μετέδωσαν και διεθνή ΜΜΕ είναι ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος που γίνεται υπουργός στην Ελλάδα.

«Κάποιος θα ήταν ο πρώτος ή η πρώτη. Δεν το έκανε κάποια κυβέρνηση πριν και έγινε τώρα. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον πρωθυπουργό που δεν κόλλησε σε τέτοια ζητήματα», είπε ο κ. Γιατρομανωλάκης στην ΕΡΤ.

«Βέβαια, κάποιος δεν επιλέγεται λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού και των χαρακτηριστικών του αλλά λόγω ικανοτήτων», τόνισε.

Θύμισε ότι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, στην Ελλάδα, οι μισοί Έλληνες θεωρούν ότι οι διακρίσεις σε άτομα ΛΟΑΤΚΙ παραμένουν.

«Για πάρα πολύ κόσμο είναι σαφές ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι μειονέκτημα για να προσληφθεί κάποιος σε μια δουλειά», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν διακρίσεις και στίγματα αλλά το να βλέπεις ανθρώπους εκεί έξω ενεργούς που είναι διαφορετικοί στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου είναι σημαντικό. Προφανώς για να αλλάξουν νοοτροπίες και να φύγει ο στιγματισμός χρειάζονται και τέτοιου είδους κινήσεις».

Όσον αφορά στο θέμα της στήριξης σε όλο το καλλιτεχνικό φάσμα και της κρίσης που υπάρχει λόγω κορονοϊού, ο κ. Γιατρομανωλάκης είπε ότι εκτός θα συνεχίσουν τα επιδόματα ειδικού σκοπού και θα χαρτογραφηθεί αυτός ο κλάδος για να μην είναι «αόρατοι» αυτοί οι άνθρωποι.

Επίσης όπως είπε με ένα πρόγραμμα επιδότησης θέσεων θα καλύπτεται το κενό στα θέατρα θα δοθούν έκτακτες επιχορηγήσεις σε όλους τους κλάδους του πολιτισμού. 

https://www.youtube.com/watch?v=MTMKsovfLHQ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA