Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέφρασε την άποψη πως όσα ιδρύματα επιθυμούν να διατηρήσουν το αυτοδιοίκητο, θα πρέπει να πληρώνουν τα ίδια τις ζημιές που προκαλούνται στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και την ηθική βλάβη προσώπων που κατά καιρούς ζημιώνονται.

«Όσοι ακαδημαϊκοί διαφωνούν με την αστυνομία στα πανεπιστήμια, να πληρώνουν τις ζημιές από την τσέπη τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να ψηφίσουμε έναν νόμο που θα έλεγε ότι θα μπορεί να επιλέγει το πανεπιστήμιο αν θα έχει αστυνομία εκεί ή όχι. Εάν όμως δεν την έχει, όλα τα μέλη ΔΕΠ - εφόσον αναλαμβάνουν αυτά την ευθύνη - θα πρέπει να δεσμεύονται με την προσωπική τους περιουσία για τις ζημιές».

«Και τις ζημιές σε υλικά αγαθά και την ενδεχόμενη ηθική βλάβη σε οποιονδήποτε φοιτητή ή μη φοιτητή που δεν μπορεί να μπει στα πανεπιστήμια, όπως εγώ», κατέληξε.

«Θα μπορεί να τους παει στα δικαστήρια και να τον πληρώνουν από την τσέπη τους, εφόσον θέλουν να έχουν αυτοδιοίκητο, για όλες τις ζημίες που εδώ και δεκαετίες πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, δηλαδή κι εγώ», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, μάλιστα, δήλωσε πως ο ίδιος θέλει να κάνει αγωγή σε πανεπιστήμιο , που δεν κατονόμασε, για ηθική βλάβη γιατί, όπως ισχυρίζεται, δεν μπορεί να πάει, καθώς «θα τον σπάσουν στο ξύλο αναρχικοί και οι καθηγητές κάνουν ότι δεν βλέπουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.