Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Κουμουνδούρου ζητούν ενημέρωση υποστηρίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ανάμεσα σε δύο στρατηγικές, αυτή του Σαμαρά που έκανε και πάλι γνωστή την θέση του κι αυτή που έχουν άλλα στελέχη του, όπως ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας της «μη λύσης»», σημειώνοντας πως για μια ακόμη φορά η στρατηγική του ίδιου του πρωθυπουργού είναι «ανύπαρκτη».

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τη λύση της «έντιμης συμφωνίας», τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, όπως έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή σημειώνοντας πως δεν θα γίνει αποδεκτή η αποστρατικοποίηση νησιών και οι γκρίζες ζώνες.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει άλλωστε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χειριστεί μέχρι τώρα τα ελληνοτουρκικά ζητώντας του «να ξεφύγει από την ασάφεια και από την τακτική τού "βλέποντας και κάνοντας"» και καταλογίζοντάς του «αμήχανη στρατηγική, ταλαντεύσεις, σπασμωδικές κινήσεις, εσωτερικές κυβερνητικές ασυνεννοησίες, και σπατάλη επικοινωνίας για εσωτερική κατανάλωση». 

Συνεχίζοντας την κριτική είχε πει ότι «λόγος της ανησυχίας μας είναι, τέλος, η ασάφεια γύρω από τις διερευνητικές» και ρώτησε: «Με ποια ατζέντα; Ποιους στόχους; Ποιες επιδιώξεις, θα πάμε σ' αυτές;»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται μάλιστα στις επόμενες ημέρες να κάνει νέα παρέμβαση για τα εθνικά θέματα, ενώ από την Κουμουνδούρου σημείωναν χαρακτηριστικά πως «στα ζητήματα αυτά, όπως έγινε και με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει πως δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος».

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξάλλου βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε καραντίνα, αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο μικρός του γιος, Ορφέας, ενώ αναμένεται να κάνει νέο τεστ αύριο, Τετάρτη κι εφόσον βγει κι αυτό αρνητικό, έχοντας άλλωστε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα ξεκινήσει και πάλι να πηγαίνει στο γραφείο. Προληπτικά έχουν μπει σε καραντίνα άλλωστε όλοι οι στενοί συνεργάτες του, παρότι οι ίδιοι δεν είχαν επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA