Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο για τα θέματα της επικαιρότητας (όπως και την τηλεδιάσκεψη με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), αλλά και για τα εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία διεύρυνσης του κόμματος.

Σήμερα στις 11:00 το πρωί άλλωστε θα ξεκινήσει η σύσκεψη του πολιτικού συμβουλίου, όπου η επιτροπή με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη στην οποία συμμετέχουν οι Αντώνης Λιάκος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παππάς θα παρουσιάσει τις όποιες προσθήκες έκαναν στο πρόγραμμα και θα το θέσουν προς τελική έγκριση.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εισήγηση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Πολιτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει τη συνέχιση του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία μιας νέας Προοδευτικής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με στόχο την εκλογική νίκη και τη προοδευτική διακυβέρνηση. Δεν αποτέλεσε απλά ένα άνοιγα σε στελέχη του Προοδευτικού χώρου αλλά την αναγκαία διαδικασία συμπόρευσής μας με προοδευτικούς πολίτες, ρεύματα και συλλογικότητες προκειμένου να προχωρήσει μπροστά η χώρα».

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει εδώ και καιρό να έρθουν σε επαφές με ανθρώπους που κινούνται στον προοδευτικό χώρο, είτε λίγο πιο δεξιά, είτε λίγο πιο αριστερά από το κόμμα της Κουμουνδούρου προκειμένου να σχηματίσουν νέες συμμαχίες ενόψει της Ψηφιακής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του Απριλίου, όπου με «πανηγυρικό τόνο» θα παρουσιαστούν όλα τα καινούργια πρόσωπα που είτε θα ενταχθούν στο κόμμα της Κουμουνδούρου, είτε απλά θα δηλώσουν την συμπαράσταση τους σε αυτό.

Οι «ζυμώσεις» που γίνονται είναι διαρκείς και σε αρκετές περιπτώσεις δύσκολες, με τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε εδώ και μήνες, δηλαδήγ να επιδιώκει να χτίσει «γέφυρες» (με τη συμβολή των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και ιδιαίτερα κάποιων έμπειρων στελεχών της, οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) στις τοπικές κοινωνίες, στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στον συνδικαλισμό καθώς και στην οργάνωση της νεολαίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA