Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το θέμα αυτό, ζητώντας εξηγήσεις και διατυπώνοντας τα εξής ερωτήματα πως τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας:

«1. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;»

Και μπορεί στην Κουμουνδούρου να μην πιστεύουν πως θα δοθεί τελικά απάντηση στην συγκεκριμένη επίκαιρή ερώτηση, αλλά αυτή δεν θα είναι και η τελευταία «αναμέτρηση» για το θέμα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να καταθέσει μια ακόμη ερώτηση αυτή τη φορά στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ζητώντας να μάθει το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν σε όσους συμμετείχαν στο συγκεκριμένο γεύμα στην Ικαρία.

 Αυτήν την εβδομάδα πάντως στη Βουλή αναμένεται να υπάρξουν «αναμετρήσεις» των πολιτικών αρχηγών, έστω κι αν το θέμα δεν θα είναι η Ικαρία, αλλά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια. Δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του ομιλία να κάνει κάποια αναφορά, αφού όπως προαναφέραμε στην Κουμουνδούρου δεν θεωρούν πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιλέξει να απαντήσει στην σχετική ερώτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.   

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν εστιάζει την κριτική του προς την κυβέρνηση μόνο στο θέμα της Ικαρίας, αλλά δίνει μεγάλο βάρος στα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εστίασης, προσπαθώντας να έχει όσο το δυνατόν πιο συχνές επαφές με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Πρόκειται άλλωστε για έναν ακόμη τομέα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μεγάλη επιρροή στο παρελθόν και πλέον προσπαθεί να κάνει «άνοιγμα» και να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA