Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέρα από το γεγονός πως το πρόγραμμα στηρίζεται στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση μισθών, δημιουργία και ενίσχυση των ΤοΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας), ο Αλέξης Τσίπρας έχει στόχο να δείξει πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται στις απόψεις των ειδικών, των επιστημόνων και απαντάει στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που εκείνοι εκφράζουν.

Στην εκδήλωση (που βρίσκεται προς το παρόν στον «αέρα», καθότι αυτές τις ημέρες, με την κακοκαιρία να δημιουργεί δεκάδες προβλήματα η προσοχή όλων ήταν στραμμένη εκεί), αναμένεται να πάρουν θέση και να σχολιάσουν το πρόγραμμα Έλληνες επιστήμονες από το εξωτερικό, που δεν τάσσονται απαραίτητα στο «πλευρό» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που συμφωνούν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θεωρούν πως θα ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι από τους ομιλητές να θεωρηθούν «εκπλήξεις».

Είναι δεδομένο πως το «στίγμα» που θέλει να δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως πρόκειται για μία πρόταση που δεν έχει «κομματικό» χαρακτήρα, αλλά βρίσκει «συμμάχους» στον ιατρικό και επιστημονικό κόσμο, ως μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη πρόταση για τον τομέα της υγείας.

Θα υπάρχει πάντως κι ένας ξεκάθαρος «ιδεολογικός» διαχωρισμός με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει άλλωστε αρκετές φορές κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία πως «δεν ενισχύει το ΕΣΥ γιατί επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση του».

«Τα golden boys και τα δώρα στα κανάλια»

Ιδιαίτερα «αιχμηρός» εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του παρέμβαση στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «έχει μόνη έγνοια μην τυχόν και δεν προλάβει τις αυξήσεις στη διοίκηση της ΕΡΤ και να νομοθετήσει το νέο δώρο στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών».

«Και ο τελευταίος πολίτης έχει κατανοήσει πλήρως το σχέδιο του Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος, αλλά επιτελική προπαγάνδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος «ένα σαράβαλο που το διοικούν golden boys χρυσοπληρωμένα αλλά από κάτω είναι διαλυμένο».

Λίγο αργότερα στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και επανέλαβε το αίτημα του για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα «τη συρρίκνωσης της δημοκρατίας».

Αναφέρθηκε επίσης «στο φαινόμενο κατάθεσης τροπολογιών τελευταίας στιγμής σε άσχετα νομοσχέδια και μάλιστα σε καίριας σημασίας ζητήματα», ενώ τέλος ζήτησε η ψηφοφορίες να μην γίνονται μέσω των γραμματέων των κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά μέσω του webex που ήδη λειτουργεί στην Βουλή για να γίνονται εξ αποστάσεως οι ομιλίες των βουλευτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA