Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αυριανή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών θα αποτελέσει την κορύφωση της επίθεσης που εξαπολύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται να παρουσιάσει όλα τα ερωτήματα που αφορούν την υπόθεση και που, κατά την Κουμουνδούρου, στοιχειοθετούν την κατηγορία της συγκάλυψης.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά χθες συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να επαναλάβει τα όσα ανέφερε χθες στη δήλωση του, αλλά και τα όσα συμπεριλάμβανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του, ζητώντας απαντήσεις τόσο για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, καταργώντας τον διαγωνισμό  που είχε προκηρύξει η Μυρσίνη Ζορμπά και μάλιστα με δικαιολογητικό «για λόγους δημοσίου συμφέροντος», όσο και για τα όσα ακολούθησαν τον τελευταίο μήνα και αφορούν τις εις βάρους του κατηγορίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην απομάκρυνση της Λίνας Μενδώνη από το υπουργείο πολιτισμού, σημειώνοντας πως «όσο μένει στη θέση της επιβεβαιώνεται πως λειτουργούσε κατ εντολή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παρουσιάζεται το πρόγραμμα για το ΕΣΥ

Στις αρχές της; επόμενης εβδομάδας εξάλλου αναμένεται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ.

Όπως έχουμε αναφέρει το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστεί και θα στηριχθεί από μια σειρά επιστημόνων, των οποίων άλλωστε η εμπειρία και οι απόψεις χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί το πρόγραμμα.

Η Αθηνά Λινού που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετούς μήνες (είχε μάλιστα προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής) αναμένεται να παραβρεθεί στην παρουσίαση και να σχολιάσει το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως θα κάνουν κι άλλοι επιστήμονες, κυρίως Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.   

Το πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την «θωράκιση» και ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και γενικότερα του δημόσιου συστήματος υγείας και των υγειονομικών που εργάζονται σε αυτό.