Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις για την «κάλυψη» της Λίνας Μενδώνη, θα απευθύνει ερωτήματα για την υπόθεση Λιγνάδη και θα αναφερθεί σε «συγκάλυψη» της υπόθεσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η πρόθεση της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από την ουσία της υπόθεσης Λιγνάδη και να προσπαθήσει να καλύψει τις ευθύνες της θα βρει σε... βράχια.

Όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η διατήρηση της Λίνας Μενδώνη στο υπουργείο πολιτισμού αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας πως ο διορισμός του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο θα υποστηρίξει φυσικά σήμερα και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας πως και στην χθεσινή σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου «έδειξε ότι η κα Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του». 

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν την υπόθεση Λιγνάδη και που, όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, στοιχειοθετούν την κατηγορία της συγκάλυψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται επίσης να καλέσει ξανά από τον πρωθυπουργό να «ζητήσει» μία «συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Είναι πάντως δεδομένο πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να «χειροκροτήσει» - πόσο μάλλον να υιοθετήσει - κάποιες ακραίες απόψεις, αλλά όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου «δεν θα δεχτεί και υποδείξεις από εκείνους που έλεγαν πως ανταλλάξαμε τις συντάξεις με την Συμφωνία των Πρεσπών».  

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως όσον αφορά τον δημόσιο πολιτικό λόγο «η Νέα Δημοκρατία είναι η τελευταία που μπορεί να κουνάει το δάχτυλο», υποστηρίζοντας πως «ειδικά ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε πολλές φορές καταφύγει σε ακρότητες και fake news».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA